topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprø BBQ-kyllingstrimler

Sprø BBQ-kyllingstrimler

med brokkoli-eplesalat og potetmos

I dag setter vi sammen en skikkelig god og avslappende middag for hele familien med norske favorittingredienser. Vi serverer sprøstekt BBQ-krydret kylling, en silkemyk og fyldig potetmos, og en brokkoli- og eplesalat med en rund og god yoghurt-majo!

Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Bakepotet

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

125 g

Brokkoli

1 stk

Eple

20 g

Tranebær

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 stk

Egg (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ss

Vann (steg 5)

¼ ts

Sukker (steg 5)

½ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier836 kcal
Energi (kj)3498 kj
Fett33.5 g
Mettet fett7.6 g
Karbohydrater84.4 g
Sukker21.5 g
Protein49 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Skrell og skjær poteter i 2 cm biter.

Kok poteter i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side.

TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.

Paner kylling
2

I mellomtiden, pisk egg [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken.

Bland panko, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en annen dyp tallerken.

Skjær hvert kyllingbryst i 3 biter på eget skjærebrett. Krydre med en klype salt.

Vend kylling først i egg, så i panko. Sett til side på en tallerken.

Stek kylling
3

Dekk bunnen av en stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Tilsett ekstra olje om kyllingen setter seg fast.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rødt på innsiden.

Forbered råvarer
4

I mellomtiden, del eple i to, fjern kjerne og finhakk i 1 cm biter.

Skjær alle deler av brokkoli [1/2 stk, 2P] i 1 cm biter.

Lag yoghurt-majones
5

Bland yoghurt, majones, vann [1/2 ss | 1 ss], sukker [1/4 ts | 1/2 ts], salt [1/2 ts | 1 ts] og en stor klype pepper i en liten skål.

Bland halvparten av yoghurt-majones, rå brokkoli, eple og tranebær i en stor skål. 

Server
6

Anrett kylling, potetmos og brokkolisalat på tallerkener.

Server resterende yoghurt-majones som dipp i en liten skål på siden.