Halloumifylt pita og oreganopoteter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Halloumifylt pita og oreganopoteter

Halloumifylt pita og oreganopoteter

med hvitløksrømme og gulrotsalat

Skap feriefølelsen rundt middagsbordet med våre gresk-inspirerte halloumifylte pitabrød med sprø oreganokrydrede pommes frites. Halloumien krydres med vårt nye smakfulle Hello Sunrise-krydder og stekes i pannen til den får en deilig stekeskorpe. I tillegg fyller vi pitabrødene med gresk salat bestående av blant annet soltørkede tomater og gulrot. Som en ekstra finish på smaken legger vi også til en hjemmelaget hvitløksdressing og litt srirachamajones.

Tags:
Barnevennlig
Vegetar
Allergener:
Melk
Selleri
Sennep
Hvete
Gluten
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

½ g

Oregano, tørket

1 stk

Halloumi

(Inneholder Melk)

25 g

Soltørkede tomater

1 stk

Gulrot

40 g

Ruccola

1 pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

½ stk

Hvitløk

4 g

Hello Sunrise

(Inneholder Selleri, Sennep)

2 stk

Pitabrød

(Inneholder Hvete, Gluten)

50 g

Srirachamajones

(Inneholder Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1073 kcal
Energi (kj)4488 kj
Fett61.4 g
Mettet fett25.6 g
Karbohydrater91.3 g
Sukker14.3 g
Protein42.4 g
Natrium1840 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelte) i 1 cm fries.

Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med oregano [1/2 pose, 2P], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre. 

Lag salat
2

I mellomtiden, skrell gulrot til lange bånd med en skreller. Finhakk innerste del.

Skyll ruccola.

Grovhakk soltørkede tomater [1/2 pakke, 2P].

Ha soltørkede tomater, gulrot, ruccola, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål. Bland sammen rett før servering.

Lag hvitløksdressing
3

Finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].

Bland hvitløk, rømme, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål. Sett til side.

Stek halloumi
4

Skjær halloumi horisontalt i biter (2 per person).
Krydre hver side med Hello Sunrise.

Når potetene har 10 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek halloumi i 2-3 min på hver side, eller til gyllen brun.

Varm pitabrød
5

I mellomtiden, legg pitabrød på en rist og varm i ovnen i 2-3 min, eller til gjennomvarmet.

Skjær pitabrød slik at du får en lomme.

Server
6

Fyll pitabrød med hvitløksdressing, halloumi og halvparten av salaten.

Anrett pitabrød, pommes frites og resterende salat i seksjoner på tallerkener.

Server med en klatt srirachamajones.