I dag frister vi med en rett som er perfekt på en lun vårdag mens solen endelig skinner gjennom vinduet. Vi steker kylling og blander den med en smakfull BBQ-saus. Vi serverer våre amerikansk-inspirerte BBQ-kylling med en kremet potetsalat med pesto og en grønn coleslaw med persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
4 g
Panamat
300 g
Kyllinglårfilet, strimler
60 g
BBQ-saus
(Inneholder: Sulfitter, Sennep)
½ stk
Sitron
1 pose
Bladpersille
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
(Kan inneholde spor av: Selleri)
50 g
Kremet pestodressing
½ ss
Olivenolje (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
Kok opp en mellomstor kjele med lettsaltet* vann*. Del poteter (uskrellet) i to og kok i 10-12 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet og krydre med en klype salt* og pepper*. Sett til side.
Bland Panamat og olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en mellomstor skål. Bland kylling med marinaden til kyllingen er dekket.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling under omrøring i 4-5 min, til brunet og gjennomstekt. Tilsett BBQ-saus og rør rundt så kyllingen er dekket av saus. Ta stekepannen av varmen. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skjær sitron i båter. Grovhakk persille. Bland strimlet salat, olivenolje* [1/2 ss | 1 ss], en stor skvett sitronsaft og halvparten av persillen i en stor skål. Krydre med en klype salt* og pepper*.
Bland poteter, pestodressing og resterende persille i en skål.
Anrett BBQ-kylling, potetsalat og coleslaw på tallerkener. Server resterende sitronbåter på siden.