Skip to main content
Amerikansk steak og kremet saus
Amerikansk steak og kremet saus

Amerikansk steak og kremet saus

med rustikk potetmos og persillestekte grønnsaker

I denne amerikanske retten kommer hver ingrediens til sin fulle rett. Vi skal lage ekte potetmos med fløte og smør. Vi tilbereder persille- og hvitløksstekte grønnsaker. Den amerikanske steaken panerer vi i herlig cajun-krydderi, og steker til perfeksjon i stekepannen. Og sausen, den lager vi av hvitløk, smør, fløte, kjøttbuljong og worcestersaus. Amazing!

Allergener:
Sulfitter
Melk
Soya
Gluten
Bygg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Ytrefilet av storfe

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder: Sulfitter)

400 g

Bakepotet

150 g

Grønne bønner

2 stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

1 stk

Worcestersaus

(Inneholder: Soya, Gluten, Bygg, Sennep)

4 g

Kjøttbuljong

½ stk

Sitron

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Smør (steg 2)

3 ss

Hvetemel (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 stk

Egg (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

½ ss

Smør (steg 5)

½ ss

Hvetemel (steg 5)

Næringsinnhold

Kalorier803 kcal
Energi (kj)3358 kj
Fett38.2 g
Mettet fett18 g
Karbohydrater67.7 g
Sukker14.3 g
Fiber9.6 g
Protein48.8 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium518.5 mg
Calcium0.3 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Ta kjøtt ut av kjøleskapet. Krydre med en klype salt og pepper og halvparten av Ay Cajun-ba.

Kok opp saltet vann i en kjele.

Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm biter.

Kok poteter i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell ut vannet. Tilsett matfløte [3 ss | 6 ss] og salt [1/2 ts | 1 ts]. Mos til mykt med en potetmoser eller gaffel.

Sett på lokk og sett til side.

TIPS: Tilsett en klatt smør og en klype pepper om ønskelig.

Stek grønnsaker
2

I mellomtiden, del gulrot (uskrelt) i to og skjær i 1 cm staver.

Skjær endene av grønne bønner.

Finhakk halvparten av persille (spar noen blad til pynt).

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og bønner i 4-5 min. Tilsett persille og halvparten av hvitløk. Stek i 1-2 min. Krydre med en stor klype salt og pepper. Overfør til et fat, dekk til med folie.

Panér kjøtt
3

I mellomtiden, bland mel [3 ss | 6 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts], resterende Ay Cajun-ba og en stor klype pepper i en skål.

Pisk egg [1 stk | 2 stk] og matfløte [1 ss | 2 ss] i en annen skål.

Vend og dekk kjøtt først i egg, så i mel. Alt melet skal brukes. Sett til side på et fat.

TIPS: Har du ikke egg, bruk mer matfløte [2 ss | 4 ss].

Stek kjøtt
4

Vask stekepannen, tilsett olivenolje [1 ss | 2 ss] og varm opp på høy varme.

Når oljen er varm, brun kjøtt i 1 min på hver side. Senk varmen litt og stek videre i 1-2 min på hver side for medium-rare.

Overfør til et fat og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.

TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min hvis du ønsker kjøttet mer stekt.

Lag saus
5

Varm opp stekepannen (ikke vask den) på middels varme. Tilsett resterende hvitløk, smør [1/2 ss | 1 ss] og hvetemel [1/2 ss | 1 ss]. Stek i 30 sek. Rør inn resterende matfløte, kjøttbuljong og worcestersaus. Kok under omrøring i 1-2 min, til sausen begynner å tykne.

Smak til med salt og en stor klype pepper. Fjern fra varmen.

Server
6

Anrett kjøtt, potetmos og grønnsaker på tallerkener.

Klem en stor skvett sitronsaft over grønnsakene, legg resterende båter ved siden av.

Hell saus over potetmos og kjøtt.

Pynt med resterende persilleblad.