I denne amerikanske retten kommer hver ingrediens til sin fulle rett. Vi skal lage ekte potetmos med fløte og smør. Vi tilbereder persille- og hvitløksstekte grønnsaker. Den amerikanske steaken panerer vi i herlig cajun-krydderi, og steker til perfeksjon i stekepannen. Og sausen, den lager vi av hvitløk, smør, fløte, kjøttbuljong og worcestersaus. Amazing!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Ytrefilet av storfe
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder: Sulfitter)
400 g
Bakepotet
150 g
Grønne bønner
2 stk
Hvitløk
1 pose
Bladpersille
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
1 stk
Worcestersaus
(Inneholder: Soya, Gluten, Bygg, Sennep)
4 g
Kjøttbuljong
½ stk
Sitron
1 stk
Gulrot
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Smør (steg 2)
3 ss
Hvetemel (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 stk
Egg (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
½ ss
Smør (steg 5)
½ ss
Hvetemel (steg 5)
Ta kjøtt ut av kjøleskapet. Krydre med en klype salt og pepper og halvparten av Ay Cajun-ba.
Kok opp saltet vann i en kjele.
Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm biter.
Kok poteter i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell ut vannet. Tilsett matfløte [3 ss | 6 ss] og salt [1/2 ts | 1 ts]. Mos til mykt med en potetmoser eller gaffel.
Sett på lokk og sett til side.
TIPS: Tilsett en klatt smør og en klype pepper om ønskelig.
I mellomtiden, del gulrot (uskrelt) i to og skjær i 1 cm staver.
Skjær endene av grønne bønner.
Finhakk halvparten av persille (spar noen blad til pynt).
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og bønner i 4-5 min. Tilsett persille og halvparten av hvitløk. Stek i 1-2 min. Krydre med en stor klype salt og pepper. Overfør til et fat, dekk til med folie.
I mellomtiden, bland mel [3 ss | 6 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts], resterende Ay Cajun-ba og en stor klype pepper i en skål.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] og matfløte [1 ss | 2 ss] i en annen skål.
Vend og dekk kjøtt først i egg, så i mel. Alt melet skal brukes. Sett til side på et fat.
TIPS: Har du ikke egg, bruk mer matfløte [2 ss | 4 ss].
Vask stekepannen, tilsett olivenolje [1 ss | 2 ss] og varm opp på høy varme.
Når oljen er varm, brun kjøtt i 1 min på hver side. Senk varmen litt og stek videre i 1-2 min på hver side for medium-rare.
Overfør til et fat og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.
TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min hvis du ønsker kjøttet mer stekt.
Varm opp stekepannen (ikke vask den) på middels varme. Tilsett resterende hvitløk, smør [1/2 ss | 1 ss] og hvetemel [1/2 ss | 1 ss]. Stek i 30 sek. Rør inn resterende matfløte, kjøttbuljong og worcestersaus. Kok under omrøring i 1-2 min, til sausen begynner å tykne.
Smak til med salt og en stor klype pepper. Fjern fra varmen.
Anrett kjøtt, potetmos og grønnsaker på tallerkener.
Klem en stor skvett sitronsaft over grønnsakene, legg resterende båter ved siden av.
Hell saus over potetmos og kjøtt.
Pynt med resterende persilleblad.