Sprø vegetarstrimler
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprø vegetarstrimler

Sprø vegetarstrimler

med fries og kremet rødkålsalat

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

I dag kan vi friste med en moderne og vegetarisk street-food-preget middag med deilig og spennende tilbehør. Vi kaster oss rundt og smekker sammen sprøstekte krydrede veganske strimler, pommes frites med rosmarin, en frisk og kremet kålsalat med eple og aioli og til sist topper vi retten med et dryss valnøtter og en hjemmelaget persilledressing som passer knallgodt til.

Tags:
Barnevennlig
Vegetar
Allergener:
Soya
Gluten
Hvete
Egg
Sennep
Nøtter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

200 g

Veganske strimler

(Inneholder Soya)

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

500 g

Poteter

75 g

Rødkål

1 stk

Eple

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

20 g

Valnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)

1 pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

1 pose

Bladpersille

½ stk

Rosmarin

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Hvetemel (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

1 stk

Egg (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

½ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier819 kcal
Energi (kj)3429 kj
Fett38.2 g
Mettet fett6.6 g
Karbohydrater83.6 g
Sukker14.1 g
Protein31.3 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Finhakk rosmarin.

Skjær poteter (uskrelte) i 1 cm fries.

Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med rosmarin [1/2 pakke, 2P] og en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.

Forbered råvarer
2

Del eple i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Finhakk persille.

Paner veganske strimler
3

I mellomtiden, bland veganske strimler, hvetemel [1 ss | 2 ss] og salt [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål.

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken. Bland inn veganske strimler (bruk halvparten for 2P).

Tilsett panko og Mamas Favoritt. Bland godt slik at strimlene dekkes.

TIPS: Press panko forsiktig på strimlene slik at den fester seg.

Stek veganske strimler
4

Når potetene har 10 min igjen, dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek veganske strimler i omganger i 2-3 min på hver side, eller til gylne.

Sett til side på en tallerken dekket med kjøkkenpapir.

TIPS: Ha mer olje i pannen dersom strimlene setter seg fast.

Lag salat og persilledressing
5

I mellomtiden, bland rødkål, eple, aioli, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.

Bland rømme, persille, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål.

Server
6

Anrett rosmarin-pommes frites, sprø veganske strimler og kremet salat på tallerkener.

Topp salat med valnøtter og legg litt persilledressing på siden.

Dropp valnøtter dersom barna ikke liker det.