Skip to main content
Sprø gyoza i katsusaus

Sprø gyoza i katsusaus

med syrlig epleslaw og ingefærsyltet løk

Gyozaer er dampede japanske dumplings med sprø bunn som passer perfekt både som snacks og som middag. Her serveres dem med luftig jasminris, en syrlig slaw med gulrot, sukkererter og ingefærsyltet løk og en fyldig katsusaus som de kan dyppes i.

Tags:
Kort forberedelse
Rask
Spis meg først
Allergener:
Gluten
Soya
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
10 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

200 g

Gyoza med grønnsaker

(Inneholder: Gluten, Soya, Hvete Kan inneholde spor av: Selleri, Skalldyr, Egg, Fisk, Bløtdyr, Peanøtter, Sesam)

150 g

Jasminris

150 g

Spisskål, skåret

1 stk

Gulrot, Julienne

1 stk

Sitrusfrukt

10 g

Ingefærpasta

2 g

Curry on

40 g

Søt chilisaus

90 ml

Kokosmelk

20 ml

Soyasaus

(Inneholder: Gluten, Soya)

1 stk

Løk

1 stk

Koriander

75 g

Sukkererter

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til sylting

½ ts

Sukker til sylting

½ dl

Vann til gyoza

1 ss

Smør til saus

Næringsinnhold

Kalorier708 kcal
Energi (kj)2963 kj
Fett21.4 g
Mettet fett11.7 g
Karbohydrater114.8 g
Sukker20.4 g
Fiber9.3 g
Protein20.5 g
Natrium601.3 mg
Trans Fat0.1 g
Potassium38.3 mg
Calcium12.4 mg
Iron0.2 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Sylt løk
2

I mellomtiden, halver sitrusfrukt.

Skjær løk i tynne skiver.

Bland løk, ingefærpasta, salt, sukker og en skvett sitrusfruktsaft i en stor skål. Sett til side.

3

Skjær ender av sukkererter og halver.

Grovhakk koriander.

Stek gyoza
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Fordel gyoza i et jevnt lag i stekepannen med den flate siden ned. Stek i 2-3 min, til bunnen er gyllen.

Tilsett vann og la dampe under lokk i 3 min.

Fjern lokket og stek videre til vannet har fordampet og bunnen er sprø.

Tips: Bruk aluminiumsfolie hvis du ikke har lokk.

Lag katsusaus
5

Tørk av stekepannen, tilsett smør og varm opp på middels varme.

Tilsett Curry on og stek i 30 sek, til velduftende.

Tilsett soyasaus, søt chilisaus og kokosmelk.

La småkoke under omrøring i 2-3 min, til tyknet.

Tilsett gulrot, spisskål, koriander og sukkererter i skålen med syltet løk rett før servering. Bland godt.

6

Anrett ris, gyoza og salat i dype tallerkener.

Server med katsusaus.