Det kinesiske kjøkkenet byr alltid på fantastiske smaker og ingredienser, og denne oppskriften er intet unntak! Får vi friste med goan xacuti-krydret stekt kylling med paprika og løk i en sursøt glaze med soya- og søt chilisaus? Vi topper kyllingen med peanøtter, koriander, vårløk og chiliflak, og serverer den med ingefærduftende jasminris og sesambakt brokkolini.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 ts
Ingefær
4 g
Goan Xacuti
1 stk
Løk
150 g
Jasminris
1 stk
Hvitløk
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
150 g
Brokkolini
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Vårløk
1 stk
Paprika
1 g
Chiliflak
1 pose
Koriander
80 g
Søt chilisaus
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
½ ss
Smør til steking
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til brokkolini
2 ss
Mel til panering
2 ss
Olje til steking
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Riv ingefær (uskrelt) fint.
Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek ingefær i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.
Finhakk koriander.
Grovhakk peanøtter.
Bland peanøtter, koriander, vårløk og chiliflak i en liten skål. Sett til side.
Skjær løk i tynne skiver.
Skjær paprika i 1 cm tynne strimler.
Finhakk eller press hvitløk.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Fordel brokkolini på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt, hvitløk, sesamfrø og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 10-12 min, eller til myke.
I mellomtiden, skjær kylling i tynne skiver på et eget skjærebrett.
Legg kylling i en dyp tallerken og tørk med kjøkkenpapir.
Dryss over Goan xacuti, hvetemel og en klype salt. Bland godt, til kyllingen er dekket.
Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling, løk og paprika i 4-5 min, eller til kyllingen er gyllen og gjennomstekt. Vend av og til.
Senk til middels varme, og tilsett soyasaus og søt chilisaus. La putre under omrøring i 1-2 min, til sausen tykner.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.
Anrett kylling og brokkolinin på tallerkenene.
Topp kylling med peanøttblanding.