Kinesisk-inspirert kylling i chiliglaze
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kinesisk-inspirert kylling i chiliglaze

Kinesisk-inspirert kylling i chiliglaze

med sesambrokkolini og fersk koriander

Det kinesiske kjøkkenet byr alltid på fantastiske smaker og ingredienser, og denne oppskriften er intet unntak! Får vi friste med goan xacuti-krydret stekt kylling med paprika og løk i en sursøt glaze med soya- og søt chilisaus? Vi topper kyllingen med peanøtter, koriander, vårløk og chiliflak, og serverer den med ingefærduftende jasminris og sesambakt brokkolini.

Allergener:
Peanøtter
Hvete
Soya
Gluten
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 ts

Ingefær

4 g

Goan Xacuti

1 stk

Løk

150 g

Jasminris

1 stk

Hvitløk

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

150 g

Brokkolini

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Vårløk

1 stk

Paprika

1 g

Chiliflak

1 pose

Koriander

80 g

Søt chilisaus

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør til steking

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til brokkolini

2 ss

Mel til panering

2 ss

Olje til steking

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier913 kcal
Energi (kj)3819 kj
Fett28.3 g
Mettet fett6.1 g
Karbohydrater111.7 g
Sukker32.9 g
Protein49.8 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Riv ingefær (uskrelt) fint.

Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek ingefær i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.

Finhakk koriander.

Grovhakk peanøtter.

Bland peanøtter, koriander, vårløk og chiliflak i en liten skål. Sett til side.

Skjær løk i tynne skiver.

Skjær paprika i 1 cm tynne strimler.

Finhakk eller press hvitløk.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Ovnsbak brokkolini
3

Fordel brokkolini på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt, hvitløk, sesamfrø og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 10-12 min, eller til myke.

Paner kylling
4

I mellomtiden, skjær kylling i tynne skiver på et eget skjærebrett.

Legg kylling i en dyp tallerken og tørk med kjøkkenpapir.

Dryss over Goan xacuti, hvetemel og en klype salt. Bland godt, til kyllingen er dekket.

Stek kylling
5

Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling, løk og paprika i 4-5 min, eller til kyllingen er gyllen og gjennomstekt. Vend av og til.

Senk til middels varme, og tilsett soyasaus og søt chilisaus. La putre under omrøring i 1-2 min, til sausen tykner.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Server
6

Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.

Anrett kylling og brokkolinin på tallerkenene.

Topp kylling med peanøttblanding.