Paprikakrydret kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Paprikakrydret kylling

Paprikakrydret kylling

med eplesalat og gresskarkjerner

Dagens kyllingdrøm kommer garantert til å mette alle mager rundt bordet, og den er en ekte hurtigrett. Vi serverer ris, kylling stekt med løk, kremet soyasaus med tomat og røkt paprikakrydder og en skikkelig god salat med eple og gresskarkjerner. Så enkelt og så godt!

Tags:
Rask
Allergener:
Melk
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

4 g

Røkt paprikapulver

4 g

Kyllingbuljong

1 stk

Løk

1 stk

Tomat

150 g

Langkornet hvit ris

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

300 g

Strimlet kyllingbryst

60 g

Salatblanding

10 g

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)

1 stk

Eple

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vann (steg 1)

1.5 ss

Olivenolje (steg 2)

½ dl

Vann (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier783 kcal
Energi (kj)3275 kj
Fett30 g
Mettet fett11 g
Karbohydrater75.7 g
Sukker13.2 g
Protein48.5 g
Natrium393 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [2,5 dl | 5 dl] i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 11 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk til servering.

I mellomtiden, del løk i to og skjær i tynne skiver.

Grovhakk tomat.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler! 

Stek kylling og lag salat
2

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme.

Krydre kylling med en klype salt.

Stek kylling og løk under omrøring i 4-5 min, eller til gjennomstekt.

I mellomtiden, skyll salat.

Del eple i to, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.

Bland salat, eple, gresskarkjerner, olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.

Lag saus
3

Tilsett tomat og røkt paprikapulver i pannen, og stek i 1-2 min, eller til mykt.

Senk varmen til middels og tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], soyasaus, vann [1/2 dl | 1 dl] og kyllingbuljong. La putre i 2-3 min, eller til tyknet og gjennomvarmet.

Smak til med salt og pepper.

TIPS: Tilsett en skvett vann om sausen føles for tykk. 

Server
4

Anrett ris i skåler.

Topp med kremet kylling.

Server salat på siden.