topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-glasert hakkebiff

BBQ-glasert hakkebiff

med ovnsbakte poteter og eplesalat

Vi har reist over dammen og tatt med oss det du trenger for å lage en storslått amerikansk BBQ-glasert hakkebiff til middag. Vi lager enkelt en hjemmelaget hakkebiff vendt i en fyldig BBQ-saus, og vi serverer ovnsbakte cajun-krydrede poteter og en søtsyrlig salat bestående av kålrabi, eple, spinat, reddiker og rødløk vendt i rømmeog sitronsaft. Her kommer alle til å bli mette!

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Sulfitter
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

300 g

Poteter

60 g

BBQ-saus

(Inneholder Sulfitter, Sennep)

4 g

Kyllingbuljong

½ stk

Sitron

75 g

Reddiker

1 stk

Eple

½ stk

Kålrabi, hvit

1 stk

Rødløk

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

1 pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

¾ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Sukker (steg 2)

1 ss

Hvetemel (steg 2)

1 stk

Egg (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 4)

½ dl

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier630 kcal
Energi (kj)2634 kj
Fett25.9 g
Mettet fett11.8 g
Karbohydrater58.7 g
Sukker33.9 g
Protein35.8 g
Natrium442 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm biter. 

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Ay Cajun-ba og en klype salt og pepper. Bland godt. 

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til mør.  

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. 

Skjær reddiker i tynne skiver. 

Del rødløk i to, og skjær i tynne skiver. 

Bland reddiker, rødløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og en skvett sitronsaft i en skål. Sett til side. 

Bland kjøttdeig, hvetemel [1 ss | 2 ss], egg [1 stk | 2 stk], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en stor skål.

Stek kjøttkaker
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Form hakkebiff ved å ta en skje farse, slipp den rett ned i pannen og trykk ned med baksiden av skjeen. Du får ca. 2 per person.

Stek i 3-4 min på hver side, til gjennomstekt. Sett til side. 

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

TIPS: Snu kjøttkakene kun én gang, så holder de seg samlet og får en fin stekeskorpe.

Lag kålrabisalat
4

I mellomtiden, skyll spinat. 

Fjern kjernen og skjær eple i 1 cm biter. 

Skrell og skjær kålrabi [1/2 stk, 2P] i 1 cm biter. 

Bland kålrabi, eple, spinat, rømme og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål. 

Rett før servering, tilsett rødløk og reddiker (med væsken) i skålen med kålrabi. Bland godt.

Lag saus
5

Vask pannen og varm opp på middels varme. 

Tilsett BBQ-saus, kyllingbuljong og vann [1/2 dl | 1 dl], og kok i 1-2 min, eller til gjennomvarm. 

Tilsett hakkebiffer i pannen og vend i sausen.

Server
6

Anrett poteter og kålrabisalat på tallerkener. 

Legg hakkebiff på siden og hell over saus fra pannen.