
Saftig epleburger
med sprø pommes frites og myke løk
Lei av burgere som smaker likt? Prøv vår saftige epleburger og la den smakfulle sødmen av karamellisert løk bane vei for salte pommes frites. Smakene samles i det lune briochebrødet, og alt toppes med fersk ruccola.
Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
•Hvete
•Egg
•Melk
•Sennep
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
500 g
Poteter
1 stk
Løk
1 stk
Eple
12.5 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
40 g
Ruccola
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
Ikke inkludert i matkassen din
1 ss
Smør (steg 2)
½ ts
Salt (steg 3)
•Bakeplate
•Stekepanne
•Rivjern
Framgangsmåte

1
Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft.
Skjær poteter (uskrelt) til 1 cm pommes frites.
Fordel på et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min.

2
Del løk i to og skjær i tynne skiver.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 10-15 min, til myke.
Tilsett smør [1 ss | 2 ss] når det er 5 min igjen.

3
Riv eple grovt.
Bland eple, kjøttdeig, brødrasp [1/2 pakke, 2P], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål.
Form deigen til burgere (1 per pers.). Burgerne bør være hakket større enn brødene, da de trekker seg sammen under steking.

4
Varm opp en skvett olivenolje i en ny stekepanne på middels varme.
Stek burgere i 4-5 min på hver side.
Når det gjenstår 4 min av steketiden, dryss ost på toppen og sett på lokk, så osten smelter.
VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt i midten.

5
Imens burgerne steker, del briochebrød i to og
varm i ovnen i 2-3 min.
I mellomtiden, skyll ruccola under kaldt vann.
Bland ruccola med en skvett olivenolje og en
klype salt og pepper i en skål.

6
Smør burgerbrød med majones.
Bygg burger med kjøtt, ruccola og løk.
Server pommes frites og resterende ruccola
på siden.