topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
 BBQ-glasert kylling

BBQ-glasert kylling

med persillepoteter og eplesalat

Kylling og potet kan tilberedes på mange måter. Vår variant er både smakfull og spennende, og består av pannestekt kylling glasert i en smør- og BBQ-saus. Potetene deles og kokes, før de blandes med majones og finhakket persille før servering. Frisk opp retten med en eplesalat med kål og sitron som tilbehør.

Tags:
Hvetefri
Rask
Allergener:
Sulfitter
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

60 g

BBQ-saus

(Inneholder Sulfitter, Sennep)

½ stk

Sitron

500 g

Poteter

150 g

Kålblanding

1 pose

Bladpersille

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 stk

Eple

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Sukker (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Smør (steg 4)

½ dl

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier807 kcal
Energi (kj)3378 kj
Fett41.4 g
Mettet fett8.9 g
Karbohydrater69.5 g
Sukker22.8 g
Protein41 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok potet
1

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store terninger.

Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet og sett til side under lokk.

Stek kylling
2

Krydre kylling med salt.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2-3 min per side, eller til brunet.

Senk til middels varme og stek videre i 2-3 min per side, eller til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland eplesalat
3

I mellomtiden, halver eple, fjern kjerne og del i 1 cm store biter.

Halver sitron [1/2 stk, 2P].

Visp sammen olivenolje [1 ss | 2 ss], sitronsaft [1 ss | 2 ss], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål.

Vend inn kålblanding og eple, og sett skålen til side.

Lag BBQ-saus
4

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels varme.

Tilsett BBQ-saus og vann [1/2 dl | 1 dl]. La putre i 2-3 min, til gjennomvarm.

Tilsett kylling i pannen og vend i BBQ-saus.

Tilsett persille
5

Finhakk persille.

Bland persille, majones og potet rett før servering. Smak til med salt og pepper.

Server
6

Anrett salat, potet og kylling på tallerkener.

Topp kylling med BBQ-saus.