Skip to main content
Gyllenstekt schnitzel
Gyllenstekt schnitzel

Gyllenstekt schnitzel

med ovnsbakte poteter og syrlig epleslaw

En klassisk rett med spennende tilbehør! Perfekt stekt schnitzel blir ekstra sprø av å paneret i panko. Vi lager også ovnsbakte poteter og en sur-søt epleslaw med hvitløk.

Tags:
Barnevennlig
Melkefri
Allergener:
Gluten
Hvede
Senf
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Eple

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

30 g

Panko paneringsmel

80 g

Aioli

500 g

Poteter

300 g

Svin ytrefilet

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

Næringsinnhold

Kalorier729 kcal
Energi (kj)3050 kj
Fett30.6 g
Mettet fett3.7 g
Karbohydrater66.2 g
Sukker12 g
Fiber7.1 g
Protein47.5 g
Kolesterol0.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm store biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min.

Panér kjøtt
2

Knekk egg* [1 stk | 2 stk] og pisk i en skål. Bland panko med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper* i en ny skål. Skjær svinekjøtt på langs til 1 stykke per person på et eget skjærebrett. Vend svinekjøtt først i egg*, deretter i panko. Overfør til en tallerken.

Stek schnitzler
3

Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme. Stek schnitzler i 3-4 min på hver side. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir på.

Skjær eple
4

Skjær eple i 1 cm tykke terninger.

Bland epleslaw
5

Bland eple, strimlet salat, aioli og en klype salt* og pepper* i en skål. 

Server
6

Anrett schnitzler, poteter og epleslaw på tallerkener.