topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarbiter i krydret wok

Vegetarbiter i krydret wok

med vårløksris og fersk chili

Lyst på en rask, men smaksrik vegetarrett til middag? La oss friste med pannestekte vegetarbiter og grønnsaker dekket av en herlig asiatisk woksaus. Nytes på en seng av luftig vårløksris og toppes med koriander, peanøtter og chili!

Tags:
Sterk
Rask
Plantebasert
Allergener:
Gluten
Hvete
Bygg
Egg
Soya
Sulfitter
Sesam
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

240 g

Pulled beans

(Inneholder Gluten, Hvete, Bygg, Egg, Soya)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Paprika

1 stk

Løk

2 stk

Hvitløk

1 stk

Gulrot

20 g

Sriracha

75 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)

150 g

Jasminris

1 stk

Vårløk

1 pose

Koriander

1 stk

Rød chili

1 stk

Lime

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til vegetarprotein

½ ss

Olje til steking

½ ss

Mel til saus

½ dl

Vann til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier747 kcal
Energi (kj)3124 kj
Fett18.4 g
Mettet fett2.5 g
Karbohydrater100.6 g
Sukker23.7 g
Protein40.4 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, finhakk løk.

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær paprika i 2 cm store biter.

Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.

Stek pulled beans
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek pulled beans med salt og en klype pepper i 3-4 min, eller til brunet. Legg over på en tallerken.

I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.

Halver lime.

Del chili i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Stek grønnsaker
4

Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek paprika, gulrot, løk og en klype salt i 3-4 min, eller til myknet.

Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek, eller til velduftende.

I mellomtiden, pisk sammen hvetemel, vann, asiatisk woksaus, soyasaus, sriracha og en klype pepper i en liten skål.

Tilsett saus og pulled beans
5

Senk til middels varme og tilsett saus. La putre i 1-2 min, eller til saus begynner å tykne.

Tilsett pulled beans og la putre i 1-2 min, eller til gjennomvarme.

Press over limesaft.

Bland vårløk i ferdigkokt ris.

Server
6

Anrett ris og wok i dype tallerkener.

Topp med koriander, chili og peanøtter.