Lyst på en rask, men smaksrik vegetarrett til middag? La oss friste med pannestekte vegetarbiter og grønnsaker dekket av en herlig asiatisk woksaus. Nytes på en seng av luftig vårløksris og toppes med koriander, peanøtter og chili!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
240 g
Pulled beans
(Inneholder Gluten, Hvete, Bygg, Egg, Soya)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Paprika
1 stk
Løk
2 stk
Hvitløk
1 stk
Gulrot
20 g
Sriracha
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
150 g
Jasminris
1 stk
Vårløk
1 pose
Koriander
1 stk
Rød chili
1 stk
Lime
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til vegetarprotein
½ ss
Olje til steking
½ ss
Mel til saus
½ dl
Vann til saus
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, finhakk løk.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær paprika i 2 cm store biter.
Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek pulled beans med salt og en klype pepper i 3-4 min, eller til brunet. Legg over på en tallerken.
I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.
Halver lime.
Del chili i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek paprika, gulrot, løk og en klype salt i 3-4 min, eller til myknet.
Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek, eller til velduftende.
I mellomtiden, pisk sammen hvetemel, vann, asiatisk woksaus, soyasaus, sriracha og en klype pepper i en liten skål.
Senk til middels varme og tilsett saus. La putre i 1-2 min, eller til saus begynner å tykne.
Tilsett pulled beans og la putre i 1-2 min, eller til gjennomvarme.
Press over limesaft.
Bland vårløk i ferdigkokt ris.
Anrett ris og wok i dype tallerkener.
Topp med koriander, chili og peanøtter.