Skip to main content
Saftig epleburger
Saftig epleburger

Saftig epleburger

med karamellisert løk og sprø fries

Lei av burgere som smaker likt? Prøv vår saftige, ostetoppede epleburger med karamellisert løk og salte fries. Det hele serveres i lune briochebrød, med en frisk salat som tilbehør.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Egg
Gluten
Melk
Hvete
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

2 stk

Briochebrød

(Inneholder: Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde spor av: Sesam, Soya)

50 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

12.5 g

Brødrasp

(Inneholder: Gluten, Hvete)

500 g

Poteter

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Egg, Melk)

1 stk

Løk

1 stk

Eple

1 stk

Salat

1 stk

Pastinakk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

1 ss

Smør til karamellisert løk

½ ts

Salt til biffer

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier1204 kcal
Energi (kj)5037 kj
Fett64.3 g
Mettet fett19.5 g
Karbohydrater114.7 g
Sukker24.8 g
Fiber10.4 g
Protein40.5 g
Natrium51.2 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) og pastinakk i 1 cm tynne staver.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Karamelliser løk
2

Skjær løk i tynne skiver.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels varme.

Stek løk i 10-15 min, til myknet og karamellisert.

Tilsett en klatt smør når det gjenstår 5 min av steketiden.

Form burgere
3

Riv eple grovt.

Bland eple, kjøttdeig, brødrasp, salt og en klype pepper i en stor skål.

Form farse til burgere (1 per person) med fuktige hender. Lag de noe større enn brødene.

Stek burgere
4

Varm opp en skvett olivenolje i en ny stekepanne på middels varme.

Stek burgere i 4-5 min på hver side, eller til akkurat gjennomstekt.

Topp burgere med ost når det gjenstår 4 min av steketiden, og dekk over med lokk, så osten smelter.

VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt i midten.

Varm briochebrød
5

I mellomtiden, del briochebrød i to på midten.

Legg brød direkte på en rist i ovnen og stek i 2-3 min, eller til gjennomvarme.

I mellomtiden, skjær rotdelen av salat og trekk bladene forsiktig fra hverandre.

Bland salat, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.

Server
6

Bre majones på briochebrød.

Fyll burgerbrød med salat, burger og løk.

Server med fries og resterende salat på siden.