Skip to main content
Saftig epleburger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Saftig epleburger

Saftig epleburger

med sprø pommes frites og karamellisert løk

Lei av burgere som smaker likt? Prøv vår saftige epleburger og la den smakfulle sødmen av karamellisert løk bane vei for salte pommes frites. Smakene samles i det lune briochebrødet, og alt toppes med fersk ruccola.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Egg
Gluten
Milk
Hvede
Senf

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

2 stk

Briochebrød

50 g

Majones

12.5 g

Brødrasp

500 g

Poteter

20 g

Finrevet ost

1 stk

Løk

1 stk

Eple

1 stk

Salat

1 stk

Pastinakk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

1 ss

Smør til karamellisert løk

½ ts

Salt til biffer

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1204 kcal
Energi (kj)5037 kj
Fett64.3 g
Mettet fett19.5 g
Karbohydrater114.7 g
Sukker24.8 g
Fiber10.4 g
Protein40.5 g
Natrium51.2 mg

Framgangsmåte

Bak pommes frites
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft.

Skjær poteter (uskrelt) til 1 cm pommes frites.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min.

Karamelliser løk
2

Del løk i to og skjær i tynne skiver.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk i 10-15 min, til myke.

Tilsett smør når det er 5 min igjen.

Form burgere
3

Riv eple grovt.

Bland eple, kjøttdeig, brødrasp, salt og en klype pepper i en skål.

Form deigen til burgere (1 per pers.). Burgerne bør være litt større enn brødene, da de trekker seg sammen under steking.

Stek burgere
4

Varm opp en skvett olivenolje i en ny stekepanne på middels varme.

Stek burgere i 4-5 min på hver side.

Når det gjenstår 4 min av steketiden, dryss ost på toppen og sett på lokk, så osten smelter.

VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt i midten.

Varm briochebrød
5

Imens burgerne steker, del briochebrød i to og varm i ovnen i 2-3 min.

I mellomtiden, skyll ruccola under kaldt vann.

Bland ruccola med en skvett olivenolje og en klype salt og pepper i en skål.

Server
6

Smør briochebrød med majones.

Bygg burger med kjøtt, ruccola og løk.

Server pommes frites og resterende ruccola på siden.