I dag skal vi lage en innovativ lasagne! Vi skal lage en herlig saus med vegetardeig, løk, tomater og masse smakfulle krydder. I stedet for pasta bruker vi tortillastrimler, og topper det med en kremet mornaysaus og revet ost. Vi lager også en frisk spinatsalat med gulrot og lime.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
160 g
Vegetardeig
(Inneholder: Gluten, Bygg, Soya)
1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
1 stk
Løk
2 stk
Tortillabrød
(Inneholder: Gluten, Hvete)
100 g
Mornaysaus
(Inneholder: Melk)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder: Sulfitter)
5 g
Tex-Mex
30 g
Spinat
(Kan inneholde spor av: Selleri)
1 stk
Gulrot
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder: Selleri)
½ stk
Lime
1 ss
Olivenolje (steg 1)
1 dl
Vann (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ts
Sukker (steg 2)
2 ss
Vann (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
¼ ts
Sukker (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Finhakk løk.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek vegetardeig, løk og en klype salt i 4-5 min, eller til løken er blank.
Tilsett Ay Cajun-ba og Tex-Mex og stek videre i 30 sek, eller til velduftende.
Rør inn hakkede tomater, grønnsaksbuljong, vann [1 dl | 2 dl], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sukker [1 ts | 2 ts]. La putre i 4-5 min, eller til tyknet.
Overfør halvparten av vegetardeig til en liten ildfast form [Middels stor form, 4P].
Skjær hvert tortillabrød i fire like store strimler. Legg halvparten av strimlene jevnt over vegetardeigen.
Hell resterende vegetardeig over, og topp med resterende tortillabrød.
Bland mornaysaus og vann [2 ss | 4 ss] i en liten skål.Hell mornaysaus jevnt over det øverste laget med tortillabrød, og avslutt med finrevet ost.
Bak i ovnen i 14-15 min.
Skyll spinat.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i to.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Visp olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og limesaft [1 ss | 2 ss] i en stor skål.
Tilsett gulrot og spinat. Bland godt.
Anrett lasagne på tallerkener.
Legg spinatsalat på siden.