Vegetarisk tortillalasagne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk tortillalasagne

Vegetarisk tortillalasagne

med kremet mornaysaus og frisk spinatsalat

I dag skal vi lage en innovativ lasagne! Vi skal lage en herlig saus med vegetardeig, løk, tomater og masse smakfulle krydder. I stedet for pasta bruker vi tortillastrimler, og topper det med en kremet mornaysaus og revet ost. Vi lager også en frisk spinatsalat med gulrot og lime.

Tags:
Barnevennlig
Vegetar
Allergener:
Gluten
Bygg
Soya
Hvete
Melk
Egg
Sulfitter
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

160 g

Vegetardeig

(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

1 stk

Løk

2 stk

Tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

100 g

Mornaysaus

(Inneholder Melk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

5 g

Tex-Mex

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Gulrot

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

½ stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 1)

1 dl

Vann (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ts

Sukker (steg 2)

2 ss

Vann (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

¼ ts

Sukker (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier720 kcal
Energi (kj)3011 kj
Fett34.9 g
Mettet fett8.8 g
Karbohydrater65.4 g
Sukker21.7 g
Protein29 g
Natrium1188 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Stekebrett

Framgangsmåte

Stek vegetardeig
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Finhakk løk. 

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek vegetardeig, løk og en klype salt i 4-5 min, eller til løken er blank. 

Lag saus
2

Tilsett Ay Cajun-ba og Tex-Mex og stek videre i 30 sek, eller til velduftende. 

Rør inn hakkede tomater, grønnsaksbuljong, vann [1 dl | 2 dl], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sukker [1 ts | 2 ts]. La putre i 4-5 min, eller til tyknet.

Lag lasagne
3

Overfør halvparten av vegetardeig til en liten ildfast form [Middels stor form, 4P].

Skjær hvert tortillabrød i fire like store strimler. Legg halvparten av strimlene jevnt over vegetardeigen.

Hell resterende vegetardeig over, og topp med resterende tortillabrød.

Bland mornaysaus og vann [2 ss | 4 ss] i en liten skål.Hell mornaysaus jevnt over det øverste laget med tortillabrød, og avslutt med finrevet ost.

Bak i ovnen i 14-15 min.

Forbered råvarer
4

Skyll spinat. 

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i to. 

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Lag salat
5

Visp olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og limesaft [1 ss | 2 ss] i en stor skål.

Tilsett gulrot og spinat. Bland godt.

Server
6

Anrett lasagne på tallerkener. 

Legg spinatsalat på siden.