Spaghetti i kremet østerssoppsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti i kremet østerssoppsaus

Spaghetti i kremet østerssoppsaus

med spinat- og valnøttcrumble

Østerssopp er en deilig sopp full av smak. Dagens middag består av stekt østerssopp blandet velkomponert sammen med spaghetti i en kremet saus med fløte, hvitløk, ost, spinat og røkt paprika. Retten gjøres komplett med et dryss sprø valnøttcrumble.

Tags:
Sterk
Rask
Vegetar
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Selleri
Egg
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

200 g

Østershatter

1 stk

Rødløk

2 stk

Hvitløk

1 stk

Rød chili

½ boks

Tomatpure

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

4 g

Hvitløksflørt

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

4 g

Røkt paprikapulver

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

40 g

Valnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier871 kcal
Energi (kj)3645 kj
Fett43.9 g
Mettet fett13.5 g
Karbohydrater86.6 g
Sukker12.6 g
Protein28.3 g
Natrium441 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok spaghetti
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Rett før vannet helles av, spar litt pastavann [2 dl | 4 dl] i en koppe og hell av resten. Sett til side.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Lag valnøttcrumble
2

I mellomtiden, grovhakk valnøtter.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist panko og valnøtter i 3-4 min, eller til gylne og sprø. Tilsett salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Sett til side i en skål.

Forbered råvarer
3

Finhakk løk.

Finhakk eller press hvitløk.

Del chili [1/2 stk, 2P] i to på langs, fjern frø og finhakk.

Riv sopp i 2 cm strimler.

Skyll spinat.

Stek grønnsaker
4

Tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen og varm opp på middels høy varme.

Stek sopp i 3-4 min, eller til brunet. Krydre med salt [1/4 ts | 1 ts] og en klype pepper. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

Tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen, senk til middels varme og stek løk, hvitløk og chili i 1-2 min, eller til mykt.

Lag saus
5

Tilsett tomatpure [1/2 boks, 2P], matfløte [1/2 pakke, 2P], pastavann, Hvitløksflørt, grønnsaksbuljong og røkt paprikapulver. Rør godt. Kok i 3-4 min, eller til tyknet.

Tilsett spaghetti, sopp, finrevet ost og spinat.

Krydre med en klype pepper. Bland godt.

Server
6

Anrett østerssopp-spaghetti i skåler.

Topp med valnøtt-crumble.