HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHvitløkskrydret Svinekjøtt
topBanner
Hvitløkskrydret svinekjøtt

Hvitløkskrydret svinekjøtt

med caponata og spinatblandet potetmos

Dagens middag er kreativ både i farge og smak. Caponata kommer opprinnelig fra Sicilia, og i vår versjon skal vi leke med paprika, selleri, oliven, balsamico og smakfulle krydder. Sammen med caponataen serverer vi hvitløkskrydret svinekjøtt, kremet potetmos med spinat og fersk oregano.

Tags:Under 650 kcal
Allergener:SelleriSulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Bakepotet

1 stk

Hvitløk

60 g

Spinat

(Kan inneholdeSelleri)

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Paprika

1 stk

Tomat

1 stk

Bladselleri

(InneholderSelleri)

1 stk

Løk

40 g

Kalamataoliven

1 pose

Oregano

12 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)

300 g

Svin ytrefilet

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

1 ts

Sukker (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

1.5 dl

Vann (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2440 kj
Kalorier583 kcal
Fett17.09 g
Mettet fett3.4 g
Karbohydrater61.19 g
Sukker18 g
Protein45.49 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med saltet vann. Skrell potet og skjær i 2 cm biter. Skrell hvitløk. Kok potet og hvitløk i 11-13 min, til mør. Skyll og grovhakk spinat. Hell vannet av kjelen. Tilsett melk [3 ss | 6 ss] og salt [½ ts | 1 ts] i kjelen. Mos med en potetmoser. Rør inn spinat. Tilsett en klatt smør og en klype pepper om ønskelig. La hvile under lokk til servering.

2

Skjær svinekjøtt i to stykker på langs. Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme. Krydre svinekjøtt med en klype salt og halvparten av Hvitløksflørt på alle sider. Stek i 1-2 min på hver side, eller til brunet. Legg svinekjøtt på et stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen i 12-13 min. Pakk svinekjøtt inn i folie og la hvile til servering.

3

Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm biter. Skjær tomat og selleri i 1 cm biter. Finhakk løk. Grovhakk kalamataoliven. Grovhakk oreganoblader (spar litt til pynt).

4

Vask stekepannen og varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] på middels høy varme. Stek paprika, selleri og løk i 4-5 min. Rør inn tomat, kalamataoliven, balsamico, resterende Hvitløksflørt, oregano, vann [1,5 dl | 3 dl], sukker [1 ts | 2 ts] og salt [¼ ts | ½ ts]. Senk til middels varme og la småkoke til potetene er ferdige og sausen har tyknet. TIPS: Tilsett oliven etter smak.

5

Skjær svinekjøtt i passende skiver.

6

Anrett svinekjøtt og potetmos på tallerkener. Server caponata ved siden av kjøttet. Pynt med resterende oreganoblader.