topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk kjøttdeigbowl

Indisk kjøttdeigbowl

med mynteyoghurt og spinatblandet bulgur

I dag byr vi på en fantastisk alt-i-ett-rett med mange spennende råvarer. Vi starter med å koke bulgur, som vi deretter blander med spinat. Samtidig steker vi kjøttdeig med hvitløk, tomatpuré, balsamico og vår egne krydderblanding, Mild Mahal. Vi bygger vår indiske kjøttdeigbowl med spinatbulgur, kjøttdeig, tomat, mynteyoghurt og solsikkefrø.

Tags:
Rask
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

8 g

Mild Mahal

1 stk

Hvitløk

170 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

2 stk

Tomat

1 pose

Mynte

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

4 g

Kyllingbuljong

15 g

Tikka masala

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

½ g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

8 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Salt (steg 4)

¼ ts

Sukker (steg 4)

1 dl

Vann (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier777 kcal
Energi (kj)3251 kj
Fett36.3 g
Mettet fett12.6 g
Karbohydrater63.4 g
Sukker16.7 g
Protein42.3 g
Natrium442 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Kok opp en kjele med vann [8 dl | 16 dl].

Tilsett bulgur og salt [½ ts | 1 ts] og senk til middels varme. Kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet.

Forbered råvarer
2

Finhakk mynteblader.

Skjær tomat i 1 cm biter.

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Finhakk eller press hvitløk.

Stek kjøttdeig
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttdeig i 4-5 min, til brunet.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Lag saus
4

Tilsett hvitløk, kyllingbuljong, Mild Mahal, Tikka Masala [½ pakke, 2P], chiliflak [½ pakke, 2P], salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper i stekepannen. Stek i 1 min.

Senk til middels lav varme. Tilsett sukker [¼ ts | ½ ts] og vann [1 dl | 2 dl]. La småkoke i 1-2 min, eller til tyknet.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak, det er sterkt.

Bland mynteyoghurt
5

Bland yoghurt, finhakket mynte, vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en skål.

Bland halvparten av spinaten med bulgur.

Bland resterende spinat med tomat i en skål.

Server
6

Anrett bulgur og kjøttdeig i dype tallerkener.

Topp med mynteyoghurt og server tomat og spinat på siden.

Pynt med peanøtter.