HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvnsbakte Rotfrukter
topBanner
Ovnsbakte rotfrukter

Ovnsbakte rotfrukter

med persillevinaigrette & spinatbulgur

Vær helt ærlig nå. Rumlet det litt i magen da du så denne oppskriften? Man kan nesten kjenne lukten av ovnsbakte rotfrukter og dukkahkrydder når man ser bildet, ikke sant? Spinatbulguren pimpes opp med aromatisk dill- og persillevinaigrette som gir smaksløkene et gledelig spark. Salatost gir retten salt, og de knasende mandlene gir retten en ekstra dimensjon. Godt, friskt og smakfullt - perfekt til middag.

Tags:Vegetar
Allergener:SennepSesamSelleriHveteNøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutes
25 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 pose

Dill

1 stk

Rødløk

2 stk

Rødbete

½ pakke

Dukkah-godt

(InneholderSennep, Sesam)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

170 g

Bulgur

(InneholderHvete)

1 stk

Sitron

20 g

Mandler

(InneholderNøtter)

60 g

Spinat

1 pose

Kruspersille

12 g

Sennep

(InneholderSennep)

½ pakke

Honning

1 stk

Gulrot

1 stk

Gulrot, lilla

1 stk

Pastinakk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje*

8 dl

Vann* (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)3320 kj
Kalorier793 kcal
Fett29.09 g
Mettet fett10.2 g
Karbohydrater95.39 g
Sukker30.22 g
Protein27.39 g
Natrium3.208 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær rødbete (uskrellet) og pastinakk (uskrellet) i 2 cm store biter. Skjær rødløk i båter. Del gulrøtter (uskrellet) på langs. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp en skvett olivenolje over, og dryss over Dukkah-godt [1/2 pakke, 2P]. Krydre med en klype pepper og bland. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til møre.

2

Kok opp en kjele med vann* [8 dl | 16 dl]. Tilsett bulgur og grønnsaksbuljong, og kok i 9-10 min, eller til “al dente”. Hell av vannet, og legg bulgur tilbake i kjelen.

3

Skjær sitron i båter. Grovhakk mandler. Finhakk persille og dill. Grovhakk spinat.

4

Bland sennep, honning [1/2 pakke, 2P], olivenolje [1 ss | 2 ss], vann [1 ss | 2 ss], en stor skvett sitronsaft og halvparten av persille og dill i en skål. Krydre med salt og pepper.

5

Vend spinat i kjelen med ferdigkokt bulgur. Krydre med en klype salt og pepper.

6

Fordel spinatbulgur på tallerkener. Topp med ovnsbakte rotfrukter, gresk salatost, mandler, vinaigrette og resterende persille og dill.