topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspirert torsk

Middelhavsinspirert torsk

med spinatblandet potetmos og ovnsbakte grønnsaker

I dag er det tid for en enkel, sunn og god middag. Pannestekt torsk får selskap av ovnsbakt tomat og squash som nærmest lager seg selv, en kremet potetmos med smør og spinat og til slutt en rund og god persillesaus med en lett smak av sitron. En perfekt avslutning både på en rolig og en travel dag!

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

500 g

Bakepotet

½ stk

Løk

2 stk

Tomat

1 pose

Bladpersille

½ stk

Sitron

1 stk

Squash

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Melk (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

2 ss

Smør (steg 5)

2 dl

Vann (steg 5)

1 ss

Hvetemel (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier607 kcal
Energi (kj)2539 kj
Fett23.98 g
Mettet fett10.1 g
Karbohydrater59.59 g
Sukker11.6 g
Protein34.63 g
Natrium408.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok opp vann
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med saltet vann.

Lag potetmos
2

Skrell potet og skjær i 2 cm biter. Kok potetbiter i 11-13 min, til møre. Hell av vannet. Tilsett melk [2 ss | 4 ss] og salt [¼ ts | ½ ts]. Mos med en potetmoser eller gaffel. Tilsett en klatt smør og en klype pepper om ønskelig. Dekk til med lokk og sett til side.

Stek grønnsaker
3

Skjær tomat og squash i 2 cm biter. Finhakk løk [½ stk, 2P]. Finhakk persille. Skjær sitron i båter. Skyll spinat og grovhakk. Fordel tomat og squash på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje [½ ss | 1 ss] og krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og pepper. Stek i 15-17 min, eller til møre og lett forkullede.

Stek fisk
4

Når grønnsakene har 10 min igjen, varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper på hver side. Stek fisk i 2-3 min på hver side. La hvile på en ren tallerken til servering. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Lag saus
5

Vask stekepannen og smelt smør [2 ss | 4 ss] på lav varme. Stek løk i 2-3 min. Tilsett en skvett sitronsaft, salt [¼ ts | ½ ts] og hvetemel [1 ss | 2 ss]. Rør til klumpefritt. Tilsett vann [2 dl | 4 dl] og grønnsaksbuljong. Rør godt. Kok opp til sausen tykner. Rør inn persille. Bland spinat inn i potetmosen, dekk til med lokk og la stå i 4-6 min.

Server
6

Anrett grønnsaker, fisk og potetmos på tallerkener. Topp med saus.