topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bacon Mac'n'Cheese

Bacon Mac'n'Cheese

med kokt brokkoli og frisk spinatsalat

Bacon Mac'n'Cheese med kokt brokkoli og frisk spinatsalat

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

140 g

Bacon, terninger

1 pakke

Rigatoni

100 g

Revet mozzarella

(Inneholder Melk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

250 g

Brokkoli

1 pose

Gressløk

4 g

Hvitløksflørt

60 g

Salatblanding

1 stk

Tomat

10 g

Solsikkefrø

Ikke inkludert i matkassen din

1.5 ss

Smør (steg 3)

1 ss

Hvetemel (steg 3)

½ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1212 kcal
Energi (kj)5073 kj
Fett59.4 g
Mettet fett31.3 g
Karbohydrater110.5 g
Sukker11.7 g
Protein53.8 g
Natrium0.6 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok pasta og brokkoli
1

Kok opp en stor kjele med saltet* vann*. Kok rigatoni i 11-12 min, eller til ‘al dente’. Skjær brokkoli i 2 cm buketter. Når det gjenstår ca. 4 min av koketid til pasta, tilsett brokkoli og kok i 3-4 min. Spar litt pastavann* [2 dl | 3 dl] og hell av resten. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje* i kjelen med pasta. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand i midten.

Stek bacon
2

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Stek bacon i 4-5 min, til gyllen. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir. Hell av baconfettet og tørk av stekepannen.

Forbered råvarer
3

Finhakk gressløk. Skjær tomat i båter. Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann.Smelt smør* [1,5 ss | 3 ss] i en stekepanne på middels varme. Tilsett hvetemel* [1 ss | 2 ss] og Hvitløksflørt under omrøring og kok i 1-2 min. TIPS: Blandingen vil ha en tykk konsistens.

Lag ostesaus
4

Senk til middels lav varme og sakte tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P] under omrøring. Når blandingen er jevn, rør inn pastavann* [1 dl | 2 dl], mozzarella og finrevet ost. Kok i ytterligere 1-2 min, til osten har smeltet og sausen har tyknet.Smak til med salt* og pepper*. Tilsett eventuelt en skvett vann* hvis sausen blir for tykk.

Bland pasta og ostesaus
5

Tilsett brokkoli, rigatoni og halvparten av bacon i stekepannen med ostesaus. Bland godt. TIPS: Hvis det ikke får plass i stekepannen, kan du blande det i kjelen.

Server
6

Anrett bacon Mac’n’Cheese på tallerkener. Topp med resterende bacon, gressløk og eventuelt en klype pepper*. Server salat og tomat ved siden av og topp med en stor klype solsikkefrø, en klype salt* og pepper* og eventuelt en skvett olivenolje*.