Varm kyllingsalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm kyllingsalat

Varm kyllingsalat

med spinatblandet quinoasalat og sitronyoghurt

Vi håper dere er sultne, for i dag skal vi lage mye godt! Vi starter med å ovnsbake gulrot og røbeter, som får selskap av brunet kylling. Vi serverer kylling og grønnsaker med en fantastisk quinoasalat med sennep, spinat og gresskarkjerner, og blander en kremet sitronyoghurt.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Rødbete

1 stk

Polkabete, chioggia

1 stk

Gulrot

100 g

Trefarget quinoa

1 pose

Bladpersille

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

½ stk

Sitron

25 g

Honning

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

20 g

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)

Ikke inkludert i matkassen din

5 dl

Vann (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier663 kcal
Energi (kj)2772 kj
Fett24.2 g
Mettet fett6.1 g
Karbohydrater63.8 g
Sukker28.8 g
Protein45.9 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Ildfast form
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak rotfrukter
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær rødbete (uskrellet ) og polkabete i 2 cm båter. Skjær gulrot (uskrellet) i 2 cm biter. Plasser rødbete, polkabete og gulrot på hver sin side av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bland godt. Bak øverst i ovnen i 25-30 min, til møre.

Kok quinoa
2

Kok opp en kjele med vann* [5 dl | 10 dl]. Tilsett quinoa og salt* [1/4 ts | 1/2 ts]. Senk til middels varme og la putre i 12-15 min, til quinoa er doblet i størrelse. Ta kjelen av varmen. Sil av vannet og la quinoa hvile i kjelen under lokk.

Stek kylling
3

Varm opp en tørr stekepanne på middels høy varme. Rist gresskarkjerner i 3-4 min. Krydre kylling med en klype salt*. Varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side. Overfør kylling til stekebrettet når rotfruktene har 10 min igjen i ovnen, og bak i 10 min. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland sitronyoghurt
4

Riv en klype sitronskall og skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. Finhakk persille (spar noen bladertil pynt). Bland yoghurt, sitronskall [1 ts | 2 ts] og en klype salt* og pepper* i en liten skål. Bland sennep, olivenolje* [1/2 ss | 1 ss], persille og en klype salt* og pepper* i en ny skål. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Lag quinoasalat
5

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Bland ferdigkokt quinoa med sennepsvinaigrette og spinat. Tilsett gresskarkjerner og ferdigbakte rotfrukter. Krydre med en klype salt* og pepper*. Skjær kylling i 2 cm skiver.

Server
6

Anrett quinoasalat i dype tallerkener. Topp med kylling og drypp over sitronyoghurt. Pynt med resterende persilleblader. Server resterende sitronbåter på siden.