HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarm Linsedahl
topBanner
Varm linsedahl

Varm linsedahl

med fersk spinat og lunt naanbrød

Dahl er en fyldig indisk gryterett med linser og gode krydder. I dag skal vi lage dahl med kokosmelk, spinat, tomat, gulrot, ingefær og hvitløk. Vi topper alt med aprikoschutney, fersk koriander og chili. Dahlen blir servert med villris og raita.

Tags:Vegetar
Allergener:SelleriGlutenHvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

2 g

Spisskummin, støtt

1 stk

Gulrot

1 stk

Løk

2 stk

Tomat

2 stk

Hvitløk

1 stk

Ingefær

150 g

Basmatiris

4 g

Mild Mahal

200 ml

Kokosmelk

200 g

Røde linser

(Kan inneholdeGluten)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

100 g

Spinat

(Kan inneholdeSelleri)

4 g

Curry-on

2 stk

Tortillabrød

(InneholderGluten, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

5 dl

Vann (steg 4)

3 dl

Vann (steg 3)

1 ss

Smør (steg 6)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Salt (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier1380 kcal
Energi (kj)5774 kj
Fett44.52 g
Mettet fett23.1 g
Karbohydrater186 g
Sukker13.9 g
Protein47.05 g
Natrium408 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Riv gulrot (uskrellet) grovt. Finhakk løk. Skjær tomat i 2 cm terninger. Skrell og riv ingefær og hvitløk (eller bruk en hvitløkspresse). Finhakk koriander med stilk. Skyll linser i en sil under kaldt vann. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

 

2

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme. Stek løk og gulrot med en klype salt* under lokk i 5 min, eller til myknet.

 

3

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Kok under lokk på lav varme i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller frem til servering. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

 

4

Tilsett hvitløk, ingefær, spisskummen, tomat, Mild Mahal og gult karripulver i stekepannen. Stek i 2 min. Tilsett linser, koriander, kokosmelk, vann* [5 dl | 10 dl] og grønnsaksbuljong i stekepannen. Kok under lokk i 20 min, til linsene begynner å slå sprekker. Krydre med en klype salt* og pepper*. Rør inn spinat og kok i 1-2 min, til spinaten har myknet.

 

5

Pakk naanbrød inn i folie og plasser på en rist i ovnen. Varm i 3-4 min. Smør ferdigvarmet naanbrød med smør*.

 

6

Anrett ris og dahl i dype tallerkener. Strø over en klype chiliflak. Server naanbrød ved siden av. TIPS: Smak til med chiliflak - det er sterkt.