Kremet svinekjøttgryte
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet svinekjøttgryte

Kremet svinekjøttgryte

med basmatiris og fersk spinat

Dette er en smakfull og enkel rett som er ferdig på null komma niks. Vi skal lage en nydelig svinekjøttgryte som får en ekstra god smak av soyasaus og røkt paprikapulver, samt en kremet saus av fløte og tomater. Vi serverer gryta med luftige ris og fersk spinat.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Melk
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

4 g

Røkt paprikapulver

4 g

Kyllingbuljong

1 stk

Løk

1 stk

Tomat

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

150 g

Basmatiris

300 g

Svin ytrefilet

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier687 kcal
Energi (kj)2873 kj
Fett24.5 g
Mettet fett10.5 g
Karbohydrater67.7 g
Sukker7.8 g
Protein46.8 g
Natrium392.2 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk til servering.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Del løk i to og skjær i tynne skiver.

Grovhakk tomat.

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Skjær svinekjøtt i 2 cm biter på et eget skjærebrett.

Stek kjøtt
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek svinekjøtt og løk i 2-3 min, til løken er blank.

Tilsett soyasaus og røkt paprikapulver, og stek i ytterligere 1 min, til kjøttet er gjennomstekt.

Tilsett tomat
4

Tilsett tomat og stek i ytterligere 1-2 min.

Lag saus
5

Senk til middels varme og tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P] og kyllingbuljong. La småkoke i 2-3 min, eller til tyknet og gjennomvarm. Smak til med en klype salt og pepper.

TIPS: Tilsett en skvett vann om sausen blir for tykk.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener. Topp med spinat og svinekjøtt med saus.