HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconIndisk Kjøttdeigbowl
topBanner
Indisk kjøttdeigbowl

Indisk kjøttdeigbowl

med mynteyoghurt og spinatblandet bulgur

I dag byr vi på en fantastisk alt-i-ett-rett med mange spennende råvarer. Vi starter med å koke bulgur, som vi deretter blander med spinat. Samtidig steker vi kjøttdeig med hvitløk, tomatpuré, balsamico og vår egne krydderblanding, Mild Mahal. Vi bygger vår indiske kjøttdeigbowl med spinatbulgur, kjøttdeig, tomat, mynteyoghurt og solsikkefrø.

Tags:Rask
Allergener:GlutenMelkSulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

250 g

Kjøttdeig

1 boks

Tomatpure

8 g

Mild Mahal

1 stk

Hvitløk

170 g

Bulgur

(InneholderGluten)

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

12 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)

2 stk

Tomat

1 pose

Mynte

4 g

Kjøttbuljong

30 g

Spinat

(Kan inneholdeSelleri)

20 g

Solsikkefrø

(Kan inneholdeSesam, Nøtter, Peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

8 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Salt (steg 4)

¼ ts

Sukker (steg 4)

1 dl

Vann (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier802 kcal
Energi (kj)3356 kj
Fett35.9 g
Mettet fett12.5 g
Karbohydrater68.98 g
Sukker22.8 g
Protein43.62 g
Natrium420 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann [8 dl | 16 dl]. Tilsett bulgur og salt [½ ts | 1 ts] og senk til middels varme. Kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet.

2

Finhakk mynte. Skjær tomat i 1 cm biter. Skyll og tørk spinat, deretter grovhakk. Finhakk eller press hvitløk.

3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig i 4-5 min, til brunet. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

4

Tilsett hvitløk, kjøttbuljong, Mild Mahal, salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper i stekepannen. Stek i 1-2 min. Senk til middels lav varme. Tilsett tomatpuré, balsamico, sukker [¼ ts | ½ ts] og vann [1 dl | 2 dl]. La småkoke i 2-3 min, eller til tyknet.

5

Bland yoghurt, finhakket mynte (spar litt til pynt) og en klype salt i en skål. Bland halvparten av spinaten med bulgur. Bland resterende spinat med tomat.

6

Anrett bulgur og kjøttdeig i dype tallerkener. Topp med mynteyoghurt og server tomat og spinat på siden. Pynt med solsikkefrø og resterende mynte.