Vi har tatt inspirasjon i det vietnamesiske kjøkken, og byr på en lekker oppskrift proppfull av gode smaker. Panert kylling stekes i en aromatisk marinade av soyasaus, sukker, lime og hvitløk, og serveres på en seng av luftig hvitløksris med syltet gulrot og sprøstekt pak choi. Et dryss chili, ferske urter, salte peanøtter og mild srirachamajones gjør smaksopplevelsen komplett.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Mynte & koriander
150 g
Langkornet hvit ris
1 stk
Hvitløk
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nødder)
1 stk
Lime
25 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Pak choi
300 g
Strimlet kyllingbryst
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder: Sulfitter)
50 g
Vegansk srirachamajones
1 stk
Gulrot
½ stk
Rød chili
1 stk
Sjalottløk
½ ss
Smør til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ts
Sukker til sylting
1 ss
Vann til sylting
2 ss
Mel til kjøtt
¼ ts
Salt til kjøtt
2 ts
Sukker til marinade
½ ss
Olje til steking
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp smør i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek halvparten av hvitløken i 30 sek, til velduftende.
Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la putre under lokk i 14 min.
Fjern kjelen fra varme og la hvile i 10 min under lokk.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Grovhakk pak choi.
Grovhakk sjalottløk.
Skjær lime i båter.
Bland hvitvinseddik, sukker, vann og en klype salt i en liten skål.
Vend gulrot i laken. Hell av laken før servering.
Bland hvetemel, kylling, salt og en klype pepper i en stor skål.
Bland soyasaus, sukker, en stor skvett limesaft og resterende hvitløk i en liten skål.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek pak choi i 2-3 min, til myk. Krydre med salt og pepper, og legg over i en skål med lok.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling og sjalottløk i 4-5 min, eller til gjennomstekt. Ta stekepannen av varmen og bland inn marinade til kylling er dekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, grovhakk peanøtter.
Grovhakk mynte og koriander.
Del chili i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.
Anrett hvitløksris, kylling og grønnsaker i skåler.
Dryss over peanøtter, og garner med mynte, koriander og chili.
Topp med srirachamajones og press over limesaft.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.