HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRekepasta
topBanner
Rekepasta

Rekepasta

med purreløk, gulrot og dill

Tags:Barnevennlig
Allergener:SulfitterSkalldyrMelkSelleriGluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 pose

Dill

1 stk

Løk

2 stk

Hvitløk

1 stk

Purre

1 stk

Gulrot

1 stk

Sitron

150 g

Reker

(InneholderSulfitter, SkalldyrKan inneholdeSoya, Sennep, Bløtdyr, Skalldyr, Sulfitter, Melk, Fisk, Gluten, Sesam, Egg)

150 g

Creme fraiche

(InneholderMelk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

270 g

Spaghetti

(InneholderGlutenKan inneholdeSoya)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier842 kcal
Energi (kj)3524 kj
Fett26.27 g
Mettet fett15.4 g
Karbohydrater107.89 g
Sukker15.2 g
Protein36.28 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp lettsaltet vann* i en kjele. Skjær løk i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Rens purre, del i to på langs og skjær i 1 cm halve skiver. Skrell og riv gulrot. Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. Finhakk dill. 


2

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett reker og halvparten av hvitløk, og krydre med salt* og pepper* . Stek i 2-3 min på hver side, inntil gylne og gjennomstekte. Overfør reker til en liten skål, press en stor skvett sitronsaft over dem og sett til side. 


3

Tilsett pasta i kjelen med kokende vann. Kok i 8-9 min, eller inntil ‘al dente’. Spar på litt av pastavannet [1 dl | 2 dl] og hell resten fra. Vent pasta med en skvett olivenolje* i kjelen. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pasta er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten. 


4

Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek løk, purre og resterende hvitløk 2-3 min. Tilsett gulrot og stek i ytterligere 3 min. 


5

Tilsett creme fraiche, pastavann* [1 dl | 2 dl], grønnsaksbuljong, sitronskall, dill (spar litt til pynt) og salt* [¼ ts |½ ts]. La sausen simre i 4-5 min. Krydre med pepper*. Tilsett pasta i stekepannen og rør godt rundt. TIPS: Tilsett mer pastavann hvis sausen er for tykk. 


6

Anrett pasta i skåler. Topp med reker og dill. Serveres med sitronbåter ved siden av.