HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVietnamesisk Inspirert Kylling
topBanner
Vietnamesisk-inspirert kylling

Vietnamesisk-inspirert kylling

med hvitløksris og syltet gulrot

Allergener:glutenSoyaPeanøtterSulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

25 ml

Soyasaus

(Inneholdergluten, Soya)

20 g

Peanøtter

(InneholderPeanøtterKan inneholdesesam, nøtter)

150 g

Basmatiris

1 stk

Gulrot

25 ml

Hvitvinseddik

(InneholderSulfitter)

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Hvitløk

1 stk

Lime

1 stk

Chili

200 g

Pak choi

300 g

Strimlet kyllingbryst

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann* (steg 1)

2 ss

Vann* (steg 3)

2 ss

Hvetemel* (steg 3)

etter behov

Smør* (steg1)

¼ ts

Salt* (steg 1)

¼ ts

Salt* (steg 3)

2 ts

Sukker* (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier558.155 kcal
Energi (kj)2335.3206 kj
Fett3.8162 g
Mettet fett0.9 g
Karbohydrater81.2806 g
Sukker11.3 g
Protein46.7415 g
Natrium0.8 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Finhakk eller press hvitløk. Smelt en klatt smør* med en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Tilsett halvparten av hvitløken og stek i 1-2 min. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl] og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og kok opp. Legg lokk på og senk til lav varme. Kok i 10 min. Deretter fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke smugtitt - risen skal dampes!

2

Skjær gulrot (uskrellet) til tynne strimler. Skjær pak choi i 3 cm store biter. Skjær lime i båter.

3

Bland hvitvinseddik, vann* [2 ss | 4 ss] og en klype salt* og sukker* i en skål. Bland inn gulrot. Sett til side for sylting. Bland hvetemel* [2 ss | 4 ss], kyllingstrimler, salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper* i en skål. Bland kyllingen godt. Bland soyasaus, sukker* [2 ts | 4 ts], en stor skvett limesaft og resterende hvitløk i en liten skål.

4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek pak choi i 2-3 min. Krydre med en klype salt* og pepper*, og overfør til en skål med lokk for å holde varmen. Varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen på middels høy varme. Når oljen er varm, stek kylling i 4-5 min. Fjern stekepannen fra varmen og tilsett marinade. Bland godt. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

5

Grovhakk peanøtter. Grovhakk mynte og koriander. Skjær chili i tynne skiver. Hell vannet av syltet gulrot.

6

Fordel hvitløksris, kylling og grønnsaker i dype tallerkener. Strø over peanøtter og pynt med mynte, koriander og chili. Server resterende limebåter på siden.