topBanner
Vietnamesisk-inspirert kylling

Vietnamesisk-inspirert kylling

med hvitløksris & syltet gulrot

Hun har gjort det igjen! Kokken vår, Sophie, serverer en fulltreffet som alltid. Denne vietnamesisk-inspirerte kyllingretten kombinerer alle de grunnleggende smakene, og hver bit gir en smak av søtt, surt, salt, umami og bittert på en helt genial måte. Og litt ekstra smak takket være chili. Peanøtter gir den perfekte knasende opplevelsen, risen er kokt med aromatisk hvitløk og den syltede gulroten er prikken over i'en. Dette er en enkel og god oppskrift som er klar på under en halvtime!

Tags:Sterk
Allergener:HveteSoyaPeanøtterMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutes
25 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

25 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya)

20 g

Peanøtter

(InneholderPeanøtter)

150 g

Basmatiris

1 stk

Gulrot

25 ml

Hvitvinseddik

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Hvitløk

1 stk

Lime

1 stk

Chili

200 g

Pak choi

300 g

Strimlet kyllingbryst

Ikke inkludert i matkassen din

ss

Smør* (steg 1)

(InneholderMelk)

¼ ts

Salt* (steg 1)

¼ ts

Salt* (steg 3)

2 ts

Sukker* (steg 3)

3 dl

Vann* (steg 1)

0.3 dl

Vann* (steg 3)

2 ss

Hvetemel* (steg 3)

(InneholderHvete)
Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2584 kj
Kalorier618 kcal
Fett8.16 g
Mettet fett1.51 g
Karbohydrater84.75 g
Sukker11.54 g
Protein49.34 g
Natrium3.977 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhakk eller press hvitløk. Smelt en klatt smør med en skvett olivenolje i en kjele på middels høy varme. Tilsett halvparten av hvitløken og stek i 1-2 min. Tilsett ris, vann [3 dl | 6 dl] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] og kok opp. Legg lokk på og senk til lav varme. Kok i 10 min. Deretter fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.

TIPS: Ikke smugtitt - risen skal dampes!

2

Skjær gulrot (uskrellet) til tynne strimler. Skjær pak choi i 3 cm store biter. Skjær lime i båter.

3

Bland hvitvinseddik, vann [2 ss | 4 ss] og en klype salt og sukker i en skål. Bland inn gulrot. Sett til side for sylting. Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], kyllingstrimler, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål. Bland kyllingen godt. Bland soyasaus, sukker* [2 ts | 4 ts], en stor skvett limesaft og resterende hvitløk i en liten skål.

4

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek pak choi i 2-3 min. Krydre med en klype salt og pepper, og overfør til en skål med lokk for å holde varmen. Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme. Når oljen er varm, stek kylling i 4-5 min. Fjern stekepannen fra varmen og tilsett marinade. Bland godt.

VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

5

Grovhakk peanøtter. Grovhakk mynte og koriander. Skjær chili i tynne skiver. Hell vannet av syltet gulrot.

6

Fordel hvitløksris, kylling og grønnsaker i dype tallerkener. Strø over peanøtter og pynt med mynte, koriander og chili. Server resterende limebåter på siden.