Vegetarprotein i 'kung pao'-saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarprotein i 'kung pao'-saus

Vegetarprotein i 'kung pao'-saus

med stekt brokkoli og revet gulrot

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Kung pao er en kinesisk rett som lages med en fyldig og krydret saus, og serveres med ris. I denne retten bruker vi vegansk kebab som proteinkilde. Den sprøstekes, før vi lar den putre i en smaksrik saus som inneholder brokkoli, gulrot, søt chilisaus, hoisinsaus, soyasaus og sriracha - ja, det er litt av en smaksbombe! Det hele toppes med knasende peanøtter og fersk vårløk.

Tags:
Rask
Vegetar
Superrask
Allergener:
Soya
Hvete
Gluten
Sennep
Havre
Sesam
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

200 g

Vegansk kebab

(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sennep, Havre)

40 g

Søt chilisaus

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

10 g

Sriracha

30 g

Hoisinsaus

(Inneholder Sesam, Soya, Gluten, Hvete)

150 g

Jasminris

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

1 stk

Vårløk

250 g

Brokkoli

1 stk

Gulrot, Julienne

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

½ ss

Hvetemel (steg 5)

1 dl

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier785 kcal
Energi (kj)3284 kj
Fett31.1 g
Mettet fett52.5 g
Karbohydrater91.3 g
Sukker22.9 g
Protein30 g
Natrium460 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min.

Fjern kjelen fra varme og la hvile under lokk til servering.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær brokkoli i buketter og stilken i 2 cm store biter.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Stek vegansk kebab
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek vegansk kebab med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i 3-4 min, til brunet. Sett til side på en tallerken.

Stek grønnsaker
4

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek brokkoli i 4-5 min, til myknet.

Tilsett gulrot og stek videre i 1 min.

TIPS: Tilsett en skvett vann, slik at grønnsakene tilberedes raskere.

Lag saus
5

Tilsett vegansk kebab i stekepannen.

Rør inn hvetemel [1/2 ss | 1 ss].

Tilsett vann [1 dl | 2 dl], søt chilisaus, hoisinsaus, soyasaus og sriracha [1/2 pakke, 2P].

Stek i 1-2 min, til sausen tykner.

TIPS: Reduser eller dropp sriracha, hvis du ikke liker sterk mat.

Server
6

Fordel ris i skåler.

Topp med vegansk kebab, grønnsaker og saus.

Dryss over peanøtter og vårløk.