topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Peanøttpanert søt chili-sei

Peanøttpanert søt chili-sei

med jasminris og gulrotsalat

Med denne deilige oppskriften er det ingen sak å inkludere et fiskemåltid på ukesmenyen. Vi panerer sei med peanøtter og panko paneringsmel, og ovnsbaker den til den får en gyllen og sprø skorpe. I mellomtiden tilbereder vi luftig jasminris med koriander, og en frisk gulrotsalat. Til slutt topper vi fisken med søt chilisaus, presser over limesaft og serverer med en klatt srirachamajones på siden. Dette er en real smaksfest!

Tags:
Rask
Melkefri
Allergener:
Peanøtter
Gluten
Hvete
Fisk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

40 g

Søt chilisaus

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

150 g

Jasminris

1 stk

Salat

1 stk

Gulrot

½ stk

Lime

1 pose

Koriander

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

20 g

Sriracha

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier845 kcal
Energi (kj)3536 kj
Fett38.8 g
Mettet fett5.1 g
Karbohydrater89.8 g
Sukker18.5 g
Protein32.3 g
Natrium45.3 mg

Redskaper

Stekebrett
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til middels lav varme og la putre i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Forbered panering
2

I mellomtiden, finhakk peanøtter.

Bland peanøtter, panko, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en liten skål.

Ovnsbak fisk
3

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2].

Legg fisk i en ildfast form med bakepapir og topp med peanøttblanding. Press forsiktig, så blandingen fester seg til fisken.

Stek i ovnen i 12-13 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Lag salat
4

I mellomtiden, skjær roten av salat og trekk bladene forsiktig fra hverandre.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Bland salat, gulrot, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.

Lag korianderris
5

Del lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Finhakk koriander.

Vend koriander i ris rett før servering.

Bland majones og sriracha i en liten skål.

TIPS: Reduser eller drop koriander hvis du ikke liker det.

Server
6

Anrett korianderris, fisk og salat på tallerkener.

Topp fisk med søt chilisaus.

Server med en klatt srirachamajones og press limesaft over retten.