topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt pasta bolognese

Ovnsbakt pasta bolognese

med bechamelsaus og knasende gulrotsalat

Pasta bolognese er en favoritt på middagsbordet, og i denne oppskriften gir vi den tradisjonelle oppskriften et løft ved å servere den ovnsbakt. Vi starter med å lage en tradisjonell bolognese og koke pasta. Deretter lages en silkemyk bechamel-saus. Det hele kombineres i en ildfast form og vi drysser på rikelig med ost. Som tilbehør lager vi en gulrotsalat som gjør den smakfulle retten komplett!

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Melk
Egg
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

1 stk

Gulrot

½ stk

Løk

25 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

½ boks

Tomatpure

4 g

Kjøttbuljong

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

4 g

Hvitløksflørt

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

1 pose

Bladpersille

1 pakke

Hakkede tomater

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Smør (steg 4)

1 ss

Hvetemel (steg 4)

10 ss

Melk (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1009 kcal
Energi (kj)4223 kj
Fett47 g
Mettet fett20.5 g
Karbohydrater92.9 g
Sukker22.2 g
Protein51.1 g
Natrium420.2 mg

Redskaper

Stekepanne
Stekebrett
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Finhakk løk [1/2 stk, 2P]. 

Lag bolognese
2

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels høy varme.

Stek løk, kjøttdeig og en klype salt i 4-5 min, eller til brunet.

Tilsett tomatpure [1/2 boks, 2P], hakkede tomater, kjøttbuljong, soyasaus [1/2 pose, 2P], Hvitløksflørt, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Senk varmen til middels lav og la putre til bechamelsausen er ferdig i steg 4.

Kok pasta
3

I mellomtiden, tilsett pasta til det kokende vannet. Kok i 5-7 min.

Hell av vannet og overfør pasta til en ildfast form.

TIPS: Det er ikke meningen at pastaen skal være helt ferdigkokt på dette tidspunktet.

Lag bechamel-saus
4

Smelt smør [1 ss | 2 ss] på middels varme i kjelen brukt til pasta.

Tilsett hvetemel [1 ss | 2 ss] og rør til en jevn masse.

Tilsett melk [2 dl | 4 dl] litt etter litt mens sausen piskes i 3-4 min, til tyknet.

Tilsett finrevet ost, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Rør til osten smelter.

Lag ovnsbakt pasta bolognese og salat
5

Bland kjøttdeig sammen med pasta i den ildfaste formen.

Dekk med bechamelsaus og topp med gouda [1/2 pose, 2P]. Bak i ovnen i 15 min, eller til pastaen er ferdig.

I mellomtiden, skrell gulrot i lange bånd med en skreller. Finhakk innerste del.

Finhakk persille.

Bland gulrot, persille, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt i en mellomstor skål.

Server
6

Avkjøl pasta bolognese i 5 min før servering.

Anrett på tallerkener og server gulrotsalat på siden.