Honning- og srirachaglasert kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og srirachaglasert kylling

Honning- og srirachaglasert kylling

med gulrotris og fersk vårløk

Kylling, ris og saus. Det har du nok spist mange ganger. Men vi tør nesten å love at dagens oppskrift vil overraske deg med nye smaksopplevelser. Vi panerer kylling, steker den med rødløk og paprika, og tisletter en herlig glaze av honning, sriracha og soyasaus. Vi blander ris med revet gulrot, og topper alt med fersk vårløk.

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Sterk
Proteinrik
Melkefri
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Strimlet kyllingbryst

25 g

Honning

20 g

Sriracha

150 g

Basmatiris

1 stk

Gulrot

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Vårløk

1 stk

Hvitløk

½ stk

Ingefær

1 stk

Rødløk

1 stk

Paprika

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Hvetemel (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 dl

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier611 kcal
Energi (kj)2557 kj
Fett6.8 g
Mettet fett1.3 g
Karbohydrater87.6 g
Sukker21.9 g
Protein46.1 g
Natrium0.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen, og la hvile under lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er mør. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler. 

Forbered grønnsaker
2

Skjær rødløk i tynne skiver.

Finhakk eller press hvitløk.

Riv gulrot (uskrelt) grovt. 

Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint.

Skjær vårløk i tynne skiver. 

Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter.

Stek kylling og grønnsaker
3

Bland kylling, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål. Tilsett hvetemel [1 ss | 2 ss] og bland godt.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling, rødløk og paprika i 4-5 min, rør av og til.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland srirachasaus
4

Bland honning, sriracha, soyasaus og vann [1 dl | 2 dl] i en liten skål.

Tilsett srirachasaus
5

Tilsett hvitløk og ingefær til stekepannen og stek i ytterligere 1 min, til velduftende.

Tilsett srirachasaus, og kok opp. Kok til tyknet og klissete, 1-2 min.

Rett før servering, bland gulrot med risen.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener.

Topp med kylling, grønnsaker og saus.

Strø over vårløk.