HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKremet Basilikumkylling
topBanner
Kremet basilikumkylling

Kremet basilikumkylling

med gulrotmos og saftig eplesalat

Det er bare én konge i rotfruktimperiet, og det er poteten. I dag skal vi lage en mos med gulrot og potet, som passer perfekt til en basilikumkrydret kylling. Eplesalaten forbinder smakende og runder av dagens kulinariske sirkel.

Tags:Barnevennlig
Allergener:HveteSoyaGlutenMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

12.5 g

Honning

½ stk

Squash

300 g

Kyllingbryst

25 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya, Gluten)

500 g

Bakepotet

1 pose

Basilikum

1 pakke

Creme fraiche

(InneholderMelk)

2 stk

Gulrot

1 stk

Eple

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier737 kcal
Energi (kj)3084 kj
Fett32.78 g
Mettet fett16.1 g
Karbohydrater67.12 g
Sukker23.4 g
Protein43.85 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Skrell potet og gulrot, og skjær i 2 cm tykke biter. Tilsett potet og gulrot i en kjele med vann og kok opp. Senk til lav varme og la koke i 10-12 min. Skjær kylling i 2 cm strimler på et eget skjærebret.

2

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på høy varme. Stek kylling i 2-3 min. Senk til lav varme. Tilsett honning [1/2 pakke, 2P], crème fraiche og soyasaus. Krydre med en klype salt og pepper, og la putre i 8-10 min. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt uten antydninger av rødt.

3

Grovhakk basilikum (spar litt til pynt). Tilsett basilikum i stekepannen med kylling.

4

Riv squash [1/2 stk, 2P] grovt og klem ut så mye vann som mulig. Skjær eple i tynne skiver. Bland squash, eple en klype salt og pepper i en skål. TIPS: Du kan også tilsette en skvett olivenolje i eplesalaten om du ønsker.

5

Hell vannet av kjelen med potet og gulrot. Mos med en potetmoser eller gaffel. Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. TIPS: Du kan også tilsette en klatt smør i gulrotmosen om du ønsker.

6

Anrett basilikumkylling, gulrotmos og eplesalat på tallerkener. Pynt med resterende basilikum.