Ostegratinert tortillalasagne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ostegratinert tortillalasagne

Ostegratinert tortillalasagne

med gulrot- og basilikumsalat

Lasagne er alltid en sikker rett på middagsmenyen, men den kan alltids lages på nye og spennende måter. Vi erstatter de klassiske lasagneplatene med tortillabrød i strimler, og legger en tomatbasert kjøttsaus lagvis i en ildfast form. Det hele toppes med en fyldig ostesaus, samt et dryss finrevet ost, før lasagnen får godgjøre seg i ovnen. Server med en frisk gulrotsalat med basilikum som tilbehør.

Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

2 stk

Tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Middelhavsdrøm

4 g

Hvitløksflørt

4 g

Kyllingbuljong

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

2 stk

Gulrot

1 pose

Basilikum

2 stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 2)

1 dl

Vann (steg 2)

1 ss

Smør (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 5)

10 ss

Melk (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Smør (steg 3)

1 ss

Hvetemel (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier957 kcal
Energi (kj)4002 kj
Fett55.5 g
Mettet fett24.2 g
Karbohydrater67.6 g
Sukker23.4 g
Protein44.2 g
Natrium1222 mg

Redskaper

Stekepanne
Stekebrett
Kasserolle

Framgangsmåte

Stek kjøttdeig
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttdeig i 4-5 min, til brunet.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Lag kjøttsaus
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Stek hvitløk, Middelhavsdrøm, kyllingbuljong og Hvitløksflørt med kjøttdeigen i 30 sek, til velduftende.

Tilsett hakkede tomater, salt [1/4 ts | 1/2 ts], smør [1 ss | 2 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og vann [1 dl | 2 dl]. La putre i 5-6 min, til sausen tykner.

Lag ostesaus
3

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.

Tilsett hvetemel [1 ss | 2 ss], og visp til en jevning.

Visp inn litt og litt melk [2 dl | 4 dl], til sausen tykner, ca 3-4 min.

Tilsett salt [1/4 ts | 1/2 ts], halvparten av finrevet ost og en kype pepper. Visp til sausen er fri for klumper.

Lag lasagne
4

Legg halvparten av kjøttsaus i en liten ildfast form. [Bruk en stor ildfast form for 4P].

Skjær hvert tortillabrød i fire strimler. Legg halvparten av strimlene på kjøttsaus.

Fordel resten av kjøttsausen på tortillastrimlene, og topp med resterende tortillabrød.

Hell ostesaus på toppen, og dryss over resterende finrevet ost.

Bak i ovnen i 15-20 min, til sausen bobler og osten er gyllen.

Bland salat
5

I mellomtiden, grovhakk basilikum.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Bland basilikum, gulrot, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål.

Server
6

La lasagnen hvile før servering.

Fordel lasagne på tallerkener.

Server med gulrotsalat.