Visste du at den klassiske Bánh Mì-sandwichen er en fusjon mellom det franske og vietnamesiske kjøkken? Her får du alle de beste smakene fra originalen, men som en bowl med ris. Syltet agurk, krydret kjøttdeig og frisk koriander og mynte gir retten både friske smaker og deilig krønsj.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
150 g
Jasminris
½ stk
Agurk
1 stk
Gulrot
1 stk
Mynte & koriander
30 g
Hoisinsaus
(Inneholder: Sesam, Soya, Gluten, Hvete)
1 stk
Vårløk
25 g
Vegansk srirachamajones
1 stk
Sitrusfrukt
1 stk
Løk
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder: Sennep, Egg)
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder: Sulfitter)
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ts
Sukker til sylting
1 ss
Vann til sylting
¼ ts
Salt til kjøtt
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, skjær agurk i tynne skiver.
Bland hvitvinseddik, sukker, vann og en klype salt i en liten skål.
Vend agurk i laken og sett skålen til side.
Hell ut laken før servering.
I mellomtiden, skjær løk i tynne skiver.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Halver sitrusfrukt.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller og legg over i en mellomstor skål.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kjøttdeig og løk, krydre med salt og Ginger Ninja og stek i 4-5 min, eller til brunet.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
Finhakk koriander og mynte.
Bland srirachamajones og en stor skvett sitrussaft i en liten skål.
Anrett ris, syltet agurk og gulrot i skåler.
Topp med kjøttdeig, hoisinsaus og srirachadressing.
Dryss over vårløk, koriander og mynte.