Hvis du liker indisk mat, så kjenner du nok godt til retten butter chicken - en mild og kremet kyllinggryte. Vår versjon er enkel og rask å lage. Kyllingen får godgjøre seg i en herlig marinade av yoghurt, ingefær, spisskummin og vår egen krydderblanding, Mild Mahal. Deretter stekes den til perfeksjon i den klassiske tomatsausen. Gryten serveres på en seng av luftig basmatiris, med en frisk og god agurk- og gulrotsalat som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Strimlet kyllingbryst
½ stk
Løk
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
4 g
Kyllingbuljong
10 g
Ingefærpasta
2 g
Spisskummin, støtt
4 g
Mild Mahal
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 boks
Tomatpure
150 g
Basmatiris
1 stk
Agurk
1 stk
Gulrot
1 ss
Olivenolje (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Smør (steg 3)
½ ts
Salt (steg 4)
3 ss
Vann (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Bland halvparten av yoghurt, kylling, Mild Mahal, ingefærpasta, spisskummin, olivenolje [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål. Sett til side for å marinere.
Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels varme, og la putre under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, finhakk løk [1/2 stk, 2P].
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 2-3 min, til myknet.
Tilsett tomatpure og stek i 30 sek.
Tilsett kylling og marinade, og stek i 2-3 min under omrøring.
Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], vann [3 ss | 6 ss] og kyllingbuljong. Senk til middels lav varme og la putre i 3 min.
Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en stor klype pepper.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, skrell gulrot og agurk i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Bland grønnsaker, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en mellomstor skål.
Anrett ris, kylling og salat i dype tallerkener.
Topp kylling med resterende yoghurt og en klype pepper.