topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rask butter chicken

Rask butter chicken

med basmatiris og agurk- og gulrotsalat

Hvis du liker indisk mat, så kjenner du nok godt til retten butter chicken - en mild og kremet kyllinggryte. Vår versjon er enkel og rask å lage. Kyllingen får godgjøre seg i en herlig marinade av yoghurt, ingefær, spisskummin og vår egen krydderblanding, Mild Mahal. Deretter stekes den til perfeksjon i den klassiske tomatsausen. Gryten serveres på en seng av luftig basmatiris, med en frisk og god agurk- og gulrotsalat som tilbehør.

Tags:
Rask
Hvetefri
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Strimlet kyllingbryst

½ stk

Løk

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

4 g

Kyllingbuljong

10 g

Ingefærpasta

2 g

Spisskummin, støtt

4 g

Mild Mahal

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 boks

Tomatpure

150 g

Basmatiris

1 stk

Agurk

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Smør (steg 3)

½ ts

Salt (steg 4)

3 ss

Vann (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier843 kcal
Energi (kj)3528 kj
Fett37.5 g
Mettet fett17.1 g
Karbohydrater75.3 g
Sukker13.9 g
Protein48.4 g
Natrium392.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Mariner kylling
1

Bland halvparten av yoghurt, kylling, Mild Mahal, ingefærpasta, spisskummin, olivenolje [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål. Sett til side for å marinere.

Kok ris
2

Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels varme, og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Stek kylling
3

I mellomtiden, finhakk løk [1/2 stk, 2P].

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk i 2-3 min, til myknet.

Tilsett tomatpure og stek i 30 sek.

Tilsett kylling og marinade, og stek i 2-3 min under omrøring.

Lag saus
4

Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], vann [3 ss | 6 ss] og kyllingbuljong. Senk til middels lav varme og la putre i 3 min.

Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en stor klype pepper.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland salat
5

I mellomtiden, skrell gulrot og agurk i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Bland grønnsaker, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en mellomstor skål.

Server
6

Anrett ris, kylling og salat i dype tallerkener.

Topp kylling med resterende yoghurt og en klype pepper.