HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBasilikumkylling
topBanner
Basilikumkylling

Basilikumkylling

med gulrotmos og eplesalat

Allergener:Soyaglutenmelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid40 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

12.5 g

Honning

½ stk

Squash

1 pose

Basilikum

1 stk

Eple

25 ml

Soyasaus

(InneholderSoya, gluten)

½ stk

Sitron

300 g

kyllingbryst

2 stk

Gulrot

500 g

Poteter

150 g

Creme fraiche

(Inneholdermelk)

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Smør* (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier680.9875 kcal
Energi (kj)2849.2517 kj
Fett25.5287 g
Mettet fett15.1 g
Karbohydrater67.8013 g
Sukker24.1 g
Protein43.9625 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Skrell poteter og gulrot, og skjær i 2 cm tykke terninger. Tilsett poteter og gulrot i en kjele med vann* og kok opp. Senk til lav varme og la koke i 10-12 min. Skjær kylling i 2 cm strimler på et eget skjærebrett.

2

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på høy varme. Stek kylling i 2-3 min. Senk til lav varme. Tilsett honning [1/2 pakke, 2P], crème fraiche og soyasaus. Krydre med en klype salt* og pepper*, og la putre i 8-10 min. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt uten antydninger av rødt.

3

Grovhakk basilikum (spar litt til pynt). Tilsett i stekepannen med kylling.

4

Riv squash [1/2 stk, 2P] grovt og klem ut så mye vann som mulig. Skjær eple i tynne skiver. Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. Bland squash, eple, en skvett sitronsaft, en skvett olivenolje*, en klype salt* og pepper* i en skål.

5

Hell vannet av kjelen med potet og gulrot. Tilsett en klatt smør* og mos med potetmoser eller gaffel. Smak til med salt* og pepper*.

6

Anrett basilikumkylling, gulrotmos og eplesalat på tallerkener. Pynt med resterende basilikum. Server sitronbåter på siden.