Nyt havets lekre smaker med vår ovnsbakte torsk som serveres med en kremet potetmos, honningsbakte rotfrukter og en herlig smørsaus. Et lett, men tilfredsstillende måltid med en symfoni av smaker.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
20 g
Hasselnøtter
(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Havre, Peanøtter, Rug)
1 stk
Sitron
1 stk
Bladpersille
1 stk
Gressløk
500 g
Poteter
2 stk
Pastinakk
2 stk
Gulrot
25 g
Honning
1 stk
Hvitløk
250 g
Torsk
(Inneholder: Fisk)
¼ ts
Salt til grønnsaker
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
¼ ts
Salt til fisk
3 ss
Smør til saus
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skjær pastinakk (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm brede båter.
Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til myke.
TIPS: Bruk ekstra stekebrett ved behov.
I mellomtiden, skrell og skjær potet i 2 cm store biter.
Skrell hvitløk.
Kok potet og hvitløk i 11-13 min, eller til potet enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og mos potet og hvitløk med melk, salt og en klype pepper i kaserollen.
Sett til side under lokk.
I mellomtiden, grovhakk hasselnøtter.
Finhakk persille og gressløk.
Halver sitron.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Rist hasselnøtter i 3-4 min, eller til gylne. Legg til side i en skål.
Vend gulrot og pastinakk i honning når det gjenstår 10 min av steketiden. Stek i resterende tid.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt.
Legg fisk på et nytt stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 8-10 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
I mellomtiden, smelt smør i samme stekepanne på middels høy varme. Stek under omrøring i 3-4 min, til noe brunet.
Ta stekepannen av varmen og tilsett en stor skvett sitronsaft, en klype salt og pepper, persille, hasselnøtter og gressløk.
Anrett potetmos, rotfrukter og fisk på tallerkener.
Øs saus over fisk.