Kjøtt, potet og saus er alltid en sikker vinner! Piff opp den klassiske kombinasjonen med en fløyelsmyk mos av potet og gulrot, toppet med svinefilet og en fyldig saus av creme fraiche med sautert sopp og sjalottløk. Et dryss gressløk gjør retten komplett.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
75 ml
Creme fraiche
(Inneholder: Melk)
1 stk
Løk
250 g
Svinefilet
4 g
Buljong
1 stk
Gressløk
2 stk
Gulrot
500 g
Poteter
200 g
Sjampinjong
3 ss
Melk til mos
1 ss
Smør til mos
½ ts
Salt til mos
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Smør til steking
¼ ts
Salt til sopp
½ dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til saus
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Skrell og skjær potet og gulrot i 2 cm store biter.
Kok potet og gulrot i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv. Hell av vannet og mos i kjelen med melk, smør, salt og en klype pepper.
Sett til side under lokk.
I mellomtiden, skjær sjalottløk i tynne skiver.
Finhakk gressløk.
Skjær sopp i kvarte biter.
Skjær kjøtt i skiver (3 per person) på et eget skjærebrett og krydre med salt og pepper.
Smelt smør i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek sopp og sjalottløk i 3-4 min, eller til soppen er brunet og sjalottløken karamellisert.
Krydre med en stor klype salt og pepper. Sett til side på en tallerken.
Varm opp stekepannen på middels høy varme og tilsett en skvett olivenolje om nødvendig.
Stek svinekjøtt i 2-3 min på hver side, eller til gyllenbrun og gjennomstekt.
Overfør til en tallerken.
Senk til middels varme og tilsett vann, buljong, salt og en stor klype pepper. Bland godt og la putre i 1 min.
Overfør svinekjøtt tilbake til pannen, og tilsett creme fraiche og gressløk (spar litt til pynt). Kok i ytterligere 1 min, eller til sausen en gjennomvarm.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydning av rosa i midten.
Anrett mos, kjøtt og saus på tallerkener.
Topp kjøtt med sopp og sjalottløk.
Garner med resterende gressløk.