HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarm Kikertbowl
topBanner
Varm kikertbowl

Varm kikertbowl

med aromatisk perlecouscous og gresskarkjerner

Her er en oppskrift som er perfekt hvis du ønsker å tilberede maten i god tid, eller hvis du vil ha noe ekstra med til en fantastisk piknik eller lunsj. Vi koker aromatisk perlecouscous, som vi blander med ovnsbakt squash og kikerter. Vi topper retten med gresk salatost, cherrytomater, persille og ristede gresskarkjerner, og så er maten klar til å nytes!

Tags:RaskVegetar
Allergener:NøtterGlutenSelleriMelkEggSennepSulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Panamat

20 g

Gresskarkjerner

(InneholderNøtterKan inneholdePeanøtter, Sesam)

1 stk

Squash

1 stk

Vårløk

½ pakke

Kikerter

170 g

Perlecouscous

(InneholderGluten)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

½ stk

Sitron

1 pose

Bladpersille

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

100 g

Gresk salatost

(InneholderMelk)

125 g

Cherrytomater

4 g

Jorda Rundt

(InneholderEgg, Sennep)

15 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 3)

1 ts

Sukker (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier759 kcal
Energi (kj)3177 kj
Fett31.31 g
Mettet fett13.1 g
Karbohydrater83.64 g
Sukker14.8 g
Protein29.96 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Stek gresskarkjerner i 2-3 min. Sett til side på en tallerken. Skjær squash i små biter. Skjær vårløk i tynne skiver.

2

Fordel squash på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en stor skvett olivenolje* og krydre med Jorda Rundt og en klype salt* og pepper*. Bland godt. Hell vannet av kikerter [1/2 pakke, 2P]. Fordel kikerter på den andre siden av stekebrettet. Drypp over en stor skvett olivenolje* og krydre med Panamat, en stor klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 15-17 min, til kikertene er gylne og squashen mykner.

3

Varm opp olivenolje* [1 ss I 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Tilsett vårløk og stek i 1-2 min. Tilsett vann* [4 dl | 8 dl] og grønnsaksbuljong og kok opp. Tilsett perlecouscous og senk varmen til middels. La småkoke i 12-15 min, til myke med litt bitt. Hell av vannet hvis nødvendig.

4

Grovhakk persille. Riv en klype sitronskall og skjær i båter. Bland yoghurt og halvparten av persillen i en skål. Smak til med salt* og pepper*. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

5

Tilsett halvparten av gresk salatost, halvparten av squashen, en klype sitronskall, en skvett sitronsaft og en skvett olivenolje* til couscousen. Krydre med en klype salt* og pepper* og bland godt. Del cherrytomater i to. Bland balsamico og sukker* [1 ts | 2 ts] i en skål. Vend cherrytomater i blandingen.

6

Anrett couscous i dype tallerkener. Topp med resterende gresk salatost, squash, kikerter, cherrytomater, resterende persille og gresskarkjerner. Drypp over yoghurt og server sitronbåter på siden.