Våre matkasserHjelpGavekort
Ovnsbakt kikert- og brokkolisalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt kikert- og brokkolisalat

Ovnsbakt kikert- og brokkolisalat

med dukkah, fullkornscouscous, granateple og salatost

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Sesam
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Kikerter

125 g

Brokkoli

7.5 g

Dukkah-godt

(Inneholder Sesam, Sennep)

100 g

Fullkornscouscous

4 g

Grønnsaksbuljong

½ pose

Dill

1 pose

Mynte

1 stk

Sitron

½ pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

1 stk

Gulrot

1 stk

Granateple

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

20 g

Solsikkefrø

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 1)

2.5 dl

Vann (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier838 kcal
Energi (kj)3507 kj
Fett41.97 g
Mettet fett14 g
Karbohydrater75.44 g
Sukker26.6 g
Protein29.95 g
Natrium0 mg

Bakeplate
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær brokkoli [½ stk, 2P] i 2 cm buketter. Hell væsken av kikerter. Fordel kikerter og brokkoli på et stekebrett med bakepapir, drypp over en skvett olivenolje* [2 ss | 4 ss], krydre med Dukkah-godt [1/2 pakke, 2P], en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 10-15 min, rør halvveis.

Lag couscous
2

Kok opp en kjele med vann* [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong. Tilsett couscous og en skvett olivenolje*, og rør godt. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 5 min, eller til vannet har absorbert. Rør godt med en gaffel. Skyll spinat i kaldt vann*.

Lag sitrondressing
3

Plukk mynteblader. Finhakk mynte og dill [½ pose, 2P]. Riv sitronskall og skjær sitron i båter. Bland rømme [½ pakke, 2P], halvparten av mynte og dill, en klype sitronskall, en skvett sitronsaft, en klype salt* og pepper* i en skål. Tilsett en skvett vann* for å få en mer flytende konsistens. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Forbered grønnsaker
4

Riv gulrot (uskrellet) grovt. Grovhakk spinat. Rull granateple mellom hendene for å løsne frøene. Del granateple på midten. Senk granateple i en skål med vann* og bruk fingrene til å løsne frø fra det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte. Skyll frø under kaldt vann* i en sil. TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.

Lag couscoussalat
5

Bland couscous, spinat, gulrot, resterende mynte og dill, en skvett sitronsaft, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en stor skål.

Server
6

Anrett couscoussalat og ovnsbakte kikerter og brokkoli i dype tallerkener. Drypp over litt sitrondressing. Topp med smuldret salatost, granateplefrø og solsikkefrø. Server resterende sitronbåter på siden.