topBanner
Ovnsbakt kikert- og brokkolisalat

Ovnsbakt kikert- og brokkolisalat

med dukkah, couscous, granateple og salatost

I dag byr vi på et festlig fyrverki av farger og smaker! Ovnsbakte kikerter og brokkoli krydret med vår herlige krydderblanding, Dukkah-godt. Couscoussalat med spinat, gulrot, mynte, dill og sitron, og en kremet sitrondressing med rømme. Vi topper alt med salatost, granateplefrø og solsikkefrø!

Tags:VegetarRask
Allergener:SennepSesamGlutenSelleriMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid15 minutes
15 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 pakke

Kikerter

½ stk

Brokkoli

½ pakke

Dukkah-godt

(InneholderSennep, Sesam)

100 g

Fullkornscouscous

(InneholderGluten)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

½ pose

Dill

1 pose

Mynte

1 stk

Sitron

½ pakke

Rømme

(InneholderMelk)

1 stk

Gulrot

1 stk

Granateple

60 g

Spinat

20 g

Solsikkefrø

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje* (steg 1)

2.5 dl

Vann* (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)3507 kj
Kalorier838 kcal
Fett41.97 g
Mettet fett14.01 g
Karbohydrater75.44 g
Sukker26.26 g
Protein29.95 g
Natrium3.404 mg
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær brokkoli [½ stk, 2P] i 2 cm buketter. Hell væsken av kikerter. Fordel kikerter og brokkoli på et stekebrett med bakepapir, drypp over en skvett olivenolje [2 ss | 4 ss], krydre med Dukkah-godt [1/2 pakke, 2P], en klype salt og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 10-15 min, rør halvveis.

2

Kok opp en kjele med vann [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong. Tilsett couscous og en skvett olivenolje, og rør godt. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 5 min, eller til vannet har absorbert. Rør godt med en gaffel. Skyll spinat i kaldt vann*.

3

Plukk mynteblader. Finhakk mynte og dill [½ pose, 2P]. Riv sitronskall og skjær sitron i båter. Bland rømme [½ pakke, 2P], halvparten av mynte og dill, en klype sitronskall, en skvett sitronsaft, en klype salt og pepper i en skål. Tilsett en skvett vann* for å få en mer flytende konsistens.

VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

4

Riv gulrot (uskrellet) grovt. Grovhakk spinat. Rull granateple mellom hendene for å løsne frøene. Del granateple på midten. Senk granateple i en skål med vann og bruk fingrene til å løsne frø fra det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte. Skyll frø under kaldt vann i en sil.

TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.

5

Bland couscous, spinat, gulrot, resterende mynte og dill, en skvett sitronsaft, en skvett olivenolje og en klype salt og pepper* i en stor skål.

6

Anrett couscoussalat og ovnsbakte kirkerter og brokkoli i dype tallerkener. Drypp over litt sitrondressing. Topp med smuldret salatost, granateplefrø og solsikkefrø. Server resterende sitronbåter på siden.