HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvnsbakt Kikert Og Brokkolisalat
topBanner
Ovnsbakt kikert- og brokkolisalat

Ovnsbakt kikert- og brokkolisalat

med dukkah, fullkornscouscous, granateple og salatost

Tags:RaskVegetar
Allergener:SesamSennepglutenSellerimelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 pakke

Kikerter

125 g

Brokkoli

7.5 g

Dukkah-godt

(InneholderSesam, Sennep)

100 g

Fullkornscouscous

(Inneholdergluten)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

½ pose

Dill

1 pose

Mynte

1 stk

Sitron

75 g

Rømme

(Inneholdermelk)

1 stk

Gulrot

1 stk

Granateple

60 g

Spinat

100 g

Gresk salatost

(Inneholdermelk)

20 g

Solsikkefrø

(Kan inneholdesesam, nøtter, peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 1)

2.5 dl

Vann (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier838.155 kcal
Energi (kj)3506.8403 kj
Fett41.971 g
Mettet fett14 g
Karbohydrater75.4405 g
Sukker26.6 g
Protein29.9505 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær brokkoli [½ stk, 2P] i 2 cm buketter. Hell væsken av kikerter. Fordel kikerter og brokkoli på et stekebrett med bakepapir, drypp over en skvett olivenolje* [2 ss | 4 ss], krydre med Dukkah-godt [1/2 pakke, 2P], en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 10-15 min, rør halvveis.

2

Kok opp en kjele med vann* [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong. Tilsett couscous og en skvett olivenolje*, og rør godt. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 5 min, eller til vannet har absorbert. Rør godt med en gaffel. Skyll spinat i kaldt vann*.

3

Plukk mynteblader. Finhakk mynte og dill [½ pose, 2P]. Riv sitronskall og skjær sitron i båter. Bland rømme [½ pakke, 2P], halvparten av mynte og dill, en klype sitronskall, en skvett sitronsaft, en klype salt* og pepper* i en skål. Tilsett en skvett vann* for å få en mer flytende konsistens. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

4

Riv gulrot (uskrellet) grovt. Grovhakk spinat. Rull granateple mellom hendene for å løsne frøene. Del granateple på midten. Senk granateple i en skål med vann* og bruk fingrene til å løsne frø fra det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte. Skyll frø under kaldt vann* i en sil. TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.

5

Bland couscous, spinat, gulrot, resterende mynte og dill, en skvett sitronsaft, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en stor skål.

6

Anrett couscoussalat og ovnsbakte kikerter og brokkoli i dype tallerkener. Drypp over litt sitrondressing. Topp med smuldret salatost, granateplefrø og solsikkefrø. Server resterende sitronbåter på siden.