1 pakke
Kikerter
125 g
Brokkoli
7.5 g
Dukkah-godt
(InneholderSennep, Sesam)100 g
Fullkornscouscous
(Inneholdergluten)4 g
Grønnsaksbuljong
(InneholderSelleri)½ pose
Dill
1 pose
Mynte
1 stk
Sitron
75 g
Rømme
(Inneholdermelk)1 stk
Gulrot
1 stk
Granateple
60 g
Spinat
100 g
Gresk salatost
(Inneholdermelk)20 g
Solsikkefrø
2 ss
Olivenolje* (steg 1)
2.5 dl
Vann* (steg 2)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær brokkoli [½ stk, 2P] i 2 cm buketter. Hell væsken av kikerter. Fordel kikerter og brokkoli på et stekebrett med bakepapir, drypp over en skvett olivenolje* [2 ss | 4 ss], krydre med Dukkah-godt [1/2 pakke, 2P], en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 10-15 min, rør halvveis.
Kok opp en kjele med vann* [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong. Tilsett couscous og en skvett olivenolje*, og rør godt. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 5 min, eller til vannet har absorbert. Rør godt med en gaffel. Skyll spinat i kaldt vann*.
Plukk mynteblader. Finhakk mynte og dill [½ pose, 2P]. Riv sitronskall og skjær sitron i båter. Bland rømme [½ pakke, 2P], halvparten av mynte og dill, en klype sitronskall, en skvett sitronsaft, en klype salt* og pepper* i en skål. Tilsett en skvett vann* for å få en mer flytende konsistens. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Riv gulrot (uskrellet) grovt. Grovhakk spinat. Rull granateple mellom hendene for å løsne frøene. Del granateple på midten. Senk granateple i en skål med vann* og bruk fingrene til å løsne frø fra det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte. Skyll frø under kaldt vann* i en sil. TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.
Bland couscous, spinat, gulrot, resterende mynte og dill, en skvett sitronsaft, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en stor skål.
Anrett couscoussalat og ovnsbakte kikerter og brokkoli i dype tallerkener. Drypp over litt sitrondressing. Topp med smuldret salatost, granateplefrø og solsikkefrø. Server resterende sitronbåter på siden.