Stekte reker og kremet perlecouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekte reker og kremet perlecouscous

Stekte reker og kremet perlecouscous

med fersk basilikum og solsikkefrø

I dag skal vi lage lynstekte reker med kremet perlecouscous og fersk basilikum. Rekene stekes med hvitløk, vi blander perlecouscous med sitron, spinat og creme fraiche, og vi topper alt med solsikkefrø og fersk basilikum.

Tags:
Kalorilett
Barnevennlig
Allergener:
Skalldyr
Sulfitter
Hvete
Gluten
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)

170 g

Perlecouscous

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 stk

Løk

½ pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

½ stk

Sitron

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

10 g

Solsikkefrø

(Kan inneholde Sesam, Nøtter, Peanøtter)

2 stk

Tomat

1 pose

Basilikum

4 g

Hvitløksflørt

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

3.5 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

1 ts

Sukker (steg 3)

½ dl

Vann (steg 4)

½ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier602 kcal
Energi (kj)2519 kj
Fett19.92 g
Mettet fett8.6 g
Karbohydrater71.4 g
Sukker12.7 g
Protein28.71 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok couscous
1

Kok opp en kjele med vann [3,5 dl | 7 dl] og salt [¼ ts | ½ ts].

Tilsett perlecouscous, senk til middels varme og la småkoke i 11-12 min, eller til myk. Fjern fra varmen, og la stå hvile under lokk til servering.

Forbered råvarer
2

Skjær sitron [½ stk, 2P] i båter.

Finhakk løk.

Finhakk halvparten av basilikum og plukk resten av bladene. 

Skjær tomat i 1 cm biter. 

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Stek reker
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek reker i 1-2 min på hver side. Krydre med en klype salt og pepper. Sett til side på en tallerken.

Tilsett olivenolje [½ ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme. Stek løk og tomat med en klype salt i 3-4 min.

Tilsett Hvitløksflørt og sukker [1 ts | 2 ts], og stek i ytterligere 30 sek.

Lag saus
4

Tilsett vann [½ dl | 1 dl] og grønnsaksbuljong til stekepannen. Kok i 3-4 min.

Bland sammen
5

Når couscous er ferdig, tilsett til stekepannen med hakket basilikum, spinat og creme fraiche [½ pakke, 2P].

Tilsett sitronsaft [1 ss | 2 ss], salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper. Rør godt, til gjennomvarmet og spinaten har falt sammen.

Server
6

Anrett perlecouscous i dype tallerkener.

Topp med reker og solsikkefrø [½ pose, 2P]. 

Pynt med resterende basilikumblader.