Gresk kylling og couscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gresk kylling og couscous

Gresk kylling og couscous

med hvitløksdressing og fersk persille

I dag går den kulinariske reisen til Hellas, og vi frister med gresk kylling og couscous. Vi blander ovnsbakt løk og squash med buljongkokt couscous og hakket persille. Vi topper med sprøstekt kylling og hvitløksyoghurt.

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Allergener:
Milk
Gluten
Hvede

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

½ stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

4 g

Kyllingbuljong

75 g

Yoghurt

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

100 g

Couscous

1 stk

Squash

1 stk

Paprika

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til kjøtt

2.5 dl

Vann til couscous

½ ts

Salt til couscous

1 ss

Olje til couscous

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier561 kcal
Energi (kj)2347 kj
Fett18.7 g
Mettet fett4.1 g
Karbohydrater49.5 g
Sukker11.4 g
Fiber6 g
Protein43.5 g
Natrium392 mg
Calcium0.4 mg

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).

Skjær løk i 1 cm båter.

Skjær squash og paprika i 1 cm biter.

Fordel grønnsaker på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt og en klype pepper.

Bak i ovnen i 15-25 min, til møre.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Stek kylling
2

I mellomtiden, krydre kylling med en klype salt på hver side.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.

Legg kylling på den andre siden av stekebrettet, og stek i 10-11 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydning av rødt i midten.

Kok couscous
3

Kok opp vann, kyllingbuljong og salt i en kjele med lokk.

Tilsett couscous og olivenolje og rør. Sett på lokk og fjern fra varmen. La stå i 5 min, eller til vannet er absorbert. Rør opp med en gaffel.

Forbered dressing
4

I mellomtiden, finhakk persille.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en skål.

Bland sammen
5

Bland couscous med grønnsaker når de er ferdigbakt.

Tilsett persille og en klype pepper og bland godt.

Skjær kylling i skiver.

Server
6

Anrett grønnsakscouscous på tallerkener. Legg kyllingen over.

Topp med en klatt hvitløksdressing.