HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvnsbakt Sitronlaks
topBanner
Ovnsbakt sitronlaks

Ovnsbakt sitronlaks

med grønnsaksblandet couscous og hvitløksyoghurt

Ovnsbakt sitronlaks med grønnsaksblandet couscous og hvitløksyoghurt.

Tags:Under 650 kcal
Allergener:FiskSelleriGlutenMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

½ stk

Sitron

1 pose

Dill

1 stk

Rødløk

1 stk

Rødbete

1 stk

Gulrot

250 g

Laksefilet

(InneholderFisk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

100 g

Couscous

(InneholderGluten)

½ stk

Hvitløk

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 3)

2.5 dl

Vann (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier635 kcal
Energi (kj)2658 kj
Fett28.62 g
Mettet fett7 g
Karbohydrater51.41 g
Sukker14.1 g
Protein35.76 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær rødløk i 2 cm båter. Skjær rødbete (uskrelt) og gulrot (uskrelt) i 1 cm biter. Legg grønnsakene på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 18-20 min, til møre.

2

Skjær sitron [½ stk, 2P] i tynne skiver. Finhakk dill. Klapp fisk tørr med papir, og krydre med en klype salt* på hver side. Strø over halvparten av dillen. Legg 2 stk. skiver sitron på hver fiskefilet. Når grønnsakene har ca. 10 min igjen, legg fisk med skinnet ned på den andre siden av stekebrettet. Stek i 9-10 min, til gjennomstekt. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt i midten.

3

Kok opp vann* [2,5 dl | 5 dl], grønnsaksbuljong og salt* [1/2 ts | 1 ts] i en kjele. Tilsett couscous og olivenolje* [½ ts | 1 ts]. Rør, dekk til med lokk og fjern fra varmen. La stå i 5 min, til vannet har absorbert. Rør godt med en gaffel.

4

Riv hvitløk [½ stk, 2P] fint. Finhakk agurk. Bland yoghurt, hvitløk, agurk og en klype salt* i en skål.

5

Bland inn ferdigstekte grønnsaker i kjelen med couscous. Press over resterende sitron. Smak til med salt* [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper*.

6

Anrett grønnsaksblandet couscous og laks i dype tallerkener. Drypp over en stor klatt hvitløksyoghurt. Pynt med resterende dill.