topBanner
Honning- og oreganostekt halloumi

Honning- og oreganostekt halloumi

med perlecouscous og krydrede grønnsaker

I dag lager vi halloumi, som får en fantastisk smak av å bli stekt med honning og oregano. Et fargerikt tilbehør med massevis av smak er buljongkokt perlecouscous, som vi blander med paprika, sitron og persille, og ovnsbakt blomkål og rødløk. Vi topper alt med en klatt rømme, og så er maten klar!

Tags:Vegetar
Allergener:MelkSelleriHvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutes
30 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 g

Oregano

½ pakke

Honning

½ pakke

Rømme

(InneholderMelk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

1 stk

Rød paprika

4 g

Panamat

1 stk

Rødløk

1 stk

Blomkål

200 g

Halloumi

(InneholderMelk)

170 g

Perlecouscous

(InneholderHvete)

1 pose

Bladpersille

1 stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Smør* (steg 2)

4 dl

Vann* (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)3359 kj
Kalorier803 kcal
Fett31.68 g
Mettet fett16.87 g
Karbohydrater82.37 g
Sukker22.58 g
Protein39.14 g
Natrium3.657 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær rødløk i båter. Skjær blomkål i små buketter. Fordel rødløk og blomkål på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, strø over Panamat og bland godt. Bak i ovnen i 18-20 min, til møre.

2

Finhakk eller press hvitløk. Smelt en klatt smør med en skvett olivenolje i en kjele. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann* [4 dl | 8 dl] og grønnsaksbuljong, og kok opp. Tilsett perlecouscous og senk til middels varme. La småkoke i 12-15 min.

3

Finhakk persille. Skjær paprika i 2 cm terninger. Skjær halloumi i 1 cm skiver. Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. Bland rømme [1/2 pakke, 2P] og en skvett sitronsaft i en skål. Smak til med salt og pepper.

VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek halloumi i 2 min på hver side, til gylden. Tilsett honning [1/2 pakke, 2P] og en stor klype oregano, og stek i 1 min. Krydre med salt og pepper*.

5

Bland ovnsbakte grønnsaker med ferdig perlecouscous, paprika, sitronskall og persille (spar litt til pynt) i en skål (eller i kjelen). Tilsett en skvett olivenolje og smak til med salt og pepper*.

6

Anrett perlecouscous og grønnsaker på tallerkener. Topp med halloumi og en klatt sitronrømme. Pynt med resterende persille.