HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGresk Kylling Og Couscous
topBanner
Gresk kylling og couscous

Gresk kylling og couscous

med ovnsbakte grønnsaker og smuldret salatost

I dag går den kulinariske reisen til Hellas, og vi frister med gresk kylling og couscous. Vi blander ovnsbakt rødløk og squash med buljongkokt couscous og hakket persille. Vi topper med sprøstekt kylling, smuldret salatost, yoghurt og persilleblader.

Tags:Under 650 kcal
Allergener:GlutenMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Løk

½ stk

Squash

1 stk

Paprika

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

100 g

Fullkornscouscous

(InneholderGluten)

4 g

Kyllingbuljong

1 pose

Bladpersille

50 g

Gresk salatost

(InneholderMelk)

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier649 kcal
Energi (kj)2715 kj
Fett26.97 g
Mettet fett9.4 g
Karbohydrater49.63 g
Sukker13.9 g
Protein48.37 g
Natrium392 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær løk i båter. Skjær squash [½ stk, 2P] og paprika i 1/2 cm biter. Fordel grønnsakene på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Stek i 15-20 min.

2

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side, til brunet. Legg kylling på den andre siden av stekebrettet og stek i 11-12 min, til gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

3

Kok opp en kjele med vann* [2,5 dl | 5 dl] og kyllingbuljong. Tilsett couscous og olivenolje* [1 ss | 2 ss] og rør godt. Legg på lokk og ta kjelen av varmen. La stå i 5 min, eller til vannet har absorbert. Rør opp med en gaffel.

4

Finhakk persille (spar litt til pynt).

5

Bland stekte grønnsaker og persille med couscous. Krydre med salt* [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper*.

6

Skjær kylling i skiver. Anrett grønnsakscouscous på tallerkener. Topp med kylling. Smuldre over gresk salatost [½ pakke, 2P]. Drypp yoghurt over og pynt med resterende persilleblader.