
Kikerter og kremet perlecouscous
med ovnsbakte cherrytomater og gresk salatost
Kremet perlecouscous er perfekt på en dag du har litt lite tid og den sultne magen higer etter noe godt. Mens perlecouscousen koker, baker vi kikerter og cherrytomater i ovnen. Deretter blander vi perlecouscous og cherrytomater med creme fraiche og finrevet ost, og topper med kikerter, gresk salatost, gresskarkjerner og basilikum.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
170 g
Perlecouscous
(Inneholder Hvete, Gluten)
½ pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
50 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
250 g
Cherrytomater
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Hvitløk
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
1 stk
Løk
1 pose
Bladpersille
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
2 g
Spisskummin, støtt
1 pakke
Kikerter
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 pakke
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)
Ikke inkludert i matkassen din
4 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1.5 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
½ ts
Salt (steg 5)
½ dl
Vann (steg 5)
Framgangsmåte
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en kjele med vann [4 dl | 8 dl].
Tilsett perlecouscous og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels varme og la småkoke i 12-15 min, eller til myk med litt tyggemotstand. Hell av evt. resterende vann.
Hell væsken av kikerter og fordel på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje [1 ss | 2 ss] og krydre med Mamas Favoritt og en stor klype salt og pepper. Bland godt.
Fordel cherrytomater på den andre siden av stekebrettet. Drypp over balsamico og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og strø over sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i 10-13 min, til gylne kikerter og karamelliserte tomater.
Finhakk persille og løk.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels varme.
Stek løk under omrøring i 5-6 min, til myk.
Tilsett hvitløk og spisskummin og stek i ytterligere 30 sek.
Når couscous og tomater er ferdig, tilsett i stekepannen med løk. Tilsett også grønnsaksbuljong, vann [1/2 dl | 1 dl] og halvparten av persillen. Stek i 1-2 min.
Fjern fra varmen og tilsett creme fraiche [1/2 pakke, 2P] og finrevet ost. Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Anrett perlecouscous i dype tallerkener og topp med bakte kikerter.
Smuldre over gresk salatost [1/2 pakke, 2P].
Dryss over gresskarkjerner og pynt med resterende persille.