Kikerter og kremet perlecouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kikerter og kremet perlecouscous

Kikerter og kremet perlecouscous

med ovnsbakte cherrytomater og gresk salatost

Kremet perlecouscous er perfekt på en dag du har litt lite tid og den sultne magen higer etter noe godt. Mens perlecouscousen koker, baker vi kikerter og cherrytomater i ovnen. Deretter blander vi perlecouscous og cherrytomater med creme fraiche og finrevet ost, og topper med kikerter, gresk salatost, gresskarkjerner og basilikum.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Sulfitter
Egg
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

170 g

Perlecouscous

(Inneholder Hvete, Gluten)

½ pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

50 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

250 g

Cherrytomater

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Hvitløk

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

1 stk

Løk

1 pose

Bladpersille

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

2 g

Spisskummin, støtt

1 pakke

Kikerter

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 pakke

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1.5 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

½ ts

Salt (steg 5)

½ dl

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier890 kcal
Energi (kj)3723 kj
Fett44.3 g
Mettet fett16.7 g
Karbohydrater85.9 g
Sukker12.8 g
Protein30.3 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok couscous
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp en kjele med vann [4 dl | 8 dl].

Tilsett perlecouscous og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels varme og la småkoke i 12-15 min, eller til myk med litt tyggemotstand. Hell av evt. resterende vann.

Bak kikerter og tomater
2

Hell væsken av kikerter og fordel på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje [1 ss | 2 ss] og krydre med Mamas Favoritt og en stor klype salt og pepper. Bland godt.

Fordel cherrytomater på den andre siden av stekebrettet. Drypp over balsamico og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og strø over sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i 10-13 min, til gylne kikerter og karamelliserte tomater.

Forbered råvarer
3

Finhakk persille og løk.

Finhakk eller press hvitløk.

Stek løk
4

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels varme.

Stek løk under omrøring i 5-6 min, til myk.

Tilsett hvitløk og spisskummin og stek i ytterligere 30 sek.

Bland sammen
5

Når couscous og tomater er ferdig, tilsett i stekepannen med løk. Tilsett også grønnsaksbuljong, vann [1/2 dl | 1 dl] og halvparten av persillen. Stek i 1-2 min.

Fjern fra varmen og tilsett creme fraiche [1/2 pakke, 2P] og finrevet ost. Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Servér
6

Anrett perlecouscous i dype tallerkener og topp med bakte kikerter.

Smuldre over gresk salatost [1/2 pakke, 2P].

Dryss over gresskarkjerner og pynt med resterende persille.