HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSaha Ras Krydret Svinekjøtt
topBanner
Saha-ras-krydret svinekjøtt

Saha-ras-krydret svinekjøtt

med fyldig couscoussalat og frisk dillyoghurt

I dag går den kulinariske reisen til Marokko. Ras el hanout er en kjent marokkansk krydderblanding, men vi har kalt vår egen variant for Saha-ras. Vi marinerer svinekjøttet og steker det til perfeksjon. Tilbehøret i dag er en fyldig couscoussalat med gulrot, spinat og tomat, og en kjølende og frisk dillyoghurt.

Tags:Under 650 kcalRask
Allergener:glutenmelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Kyllingbuljong

100 g

Fullkornscouscous

(Inneholdergluten)

2 stk

Gulrot

2 stk

Tomat

1 pose

Dill

1 stk

Sitron

4 g

Saha-Ras

300 g

Svin ytrefilet

75 g

Yoghurt

(Inneholdermelk)

60 g

Spinat

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje* (steg 2)

2.5 dl

Vann* (steg 1)

¼ ts

Sukker* (steg 2)

¼ ts

Salt* (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier616.7913 kcal
Energi (kj)2580.6545 kj
Fett23.134 g
Mettet fett5.8 g
Karbohydrater50.3592 g
Sukker14.7 g
Protein47.692 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann* [2,5 dl | 5 dl] kyllingbuljong og salt* [1/4 ts | 1/2 ts]. Tilsett couscous og rør godt. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 5 min, eller til vannet er absorbert. Rør med en gaffel.

2

Skjær tomat i 2 cm biter. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Skjær sitron i båter. Finhakk dill. Skjær svinekam i to like store stykker per pers. på et eget skjærebrett. Bland svinekjøtt, olivenolje* [2 ss | 4 ss], Saha-Ras, sukker* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype salt* og pepper* i en skål.

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på høy varme. Stek svinekjøtt (med marinade) i 1-2 min på hver side, til gjennomstekt. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

4

Bland dill, yoghurt og en klype salt* og pepper* i en liten skål. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

5

Bland couscous, gulrot, spinat, tomat, en stor skvett sitronsaft og en stor klype salt* og pepper* i en skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje* hvis du ønsker. Skjær svinekjøtt i tynne skiver. 

6

Anrett couscoussalat i dype tallerkener og topp med svinekjøtt. Tilsett en klatt dillyoghurt på hver tallerken. Server resterende sitronbåter på siden.