HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvnsbakt Butternutgresskar
topBanner
Ovnsbakt butternutgresskar

Ovnsbakt butternutgresskar

med perlecouscous og mild ostedressing

I dag frister vi med en spennende oppskrift med varm perlecouscous som blandes med spinat, gulrot, rødløk, mandler og cherrytomater. Vi serverer perlecouscousen med ovnsbakt butternutgresskar og en herlig ostedressing med gresk salatost, yoghurt, vårløk og oregano.

Tags:Vegetar
Allergener:SulfitterglutenSelleriNøttermelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

½ stk

Butternutgresskar

4 g

Ay Cajun-ba

(InneholderSulfitter)

170 g

Perlecouscous

(Inneholdergluten)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

60 g

Spinat

1 stk

Gulrot

125 g

Cherrytomater

1 stk

Vårløk

20 g

Mandler

(InneholderNøtter)

75 g

Yoghurt

(Inneholdermelk)

100 g

Gresk salatost

(Inneholdermelk)

1 stk

Rødløk

½ g

Oregano, tørket

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier670 kcal
Energi (kj)2804 kj
Fett22.72 g
Mettet fett11 g
Karbohydrater86.22 g
Sukker13.2 g
Protein26.68 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Del butternutgresskar [1/2 stk, 2P] på midten, fjern frøene og skjær i 2 cm tykke båter. 

Fordel på et stekebrett med bakepapir, drypp over en skvett olivenolje* og krydre med Ay Cajun-ba og en stor klype salt* og pepper*. Bak i 20-25 min, til mør og gyllen. TIPS: Bruk to stekebrett til 4P.

2

Kok opp en kjele med vann* [4 dl | 8 dl] og grønnsaksbuljong. Tilsett perlecouscous og senk til middels varme. La putre i 12-15 min, eller til ‘al dente’.

3

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann*. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Grovhakk spinat og mandler. Skjær vårløk i tynne skiver. Del cherrytomater i to. Skjær rødløk i 1 cm båter.

4

Ta stekebrettet ut når butternutgresskar har ca. 15 min igjen av tiden i ovnen, og tilsett tomat og rødløk. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper* og bak i ovnen i 15 min. Tilsett mandler når det er 5 min igjen av tiden.

5

Smuldre salatost i en skål. Tilsett yoghurt, vårløk [1/2 ss | 1 ss], en klype oregano, salt* og pepper*. Bland godt. Tilsett spinat, gulrot, cherrytomater og rødløk i kjelen med couscous og bland forsiktig sammen. TIPS: Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.

6

Anrett perlecouscous i dype tallerkener. Topp med ovnsbakt butternutgresskar og ostedressing. Pynt med resterende vårløk.