Gresk-inspirert kylling og couscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gresk-inspirert kylling og couscous

Gresk-inspirert kylling og couscous

med hvitløksdressing og fersk persille

I dag går den kulinariske reisen til Hellas, og vi frister med gresk kylling og couscous. Vi blander ovnsbakt løk og squash med buljongkokt couscous og hakket persille. Vi topper med sprøstekt kylling og hvitløksyoghurt.

Tags:
Enkel
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

1 stk

Squash

1 stk

Paprika

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

4 g

Kyllingbuljong

1 pose

Bladpersille

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

½ stk

Hvitløk

100 g

Couscous

(Inneholder Gluten, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vann (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier590 kcal
Energi (kj)2469 kj
Fett20.6 g
Mettet fett5.3 g
Karbohydrater49.8 g
Sukker11.9 g
Protein44.3 g
Natrium392 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). 

Skjær løk i 1 cm båter. 

Skjær squash og paprika i 1 cm biter. 

Fordel grønnsaker på den ene siden av et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. 

Bak i ovnen i 15-25 min, til møre.

Stek kylling
2

I mellomtiden, krydre kylling med en klype salt på hver side.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.

Legg kylling på den andre siden av stekebrettet, og stek i 10-11 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydning av rødt i midten.

Kok couscous
3

Kok opp vann [2,5 dl | 5 dl], kyllingbuljong og salt [1/2 ts | 1 ts] i en kjele med lokk.

Tilsett couscous og olivenolje [1 ss | 2 ss] og rør. Sett på lokk og fjern fra varmen. La stå i 5 min, eller til vannet er absorbert. Rør opp med en gaffel.

Forbered dressing
4

I mellomtiden, finhakk persille.

Finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].

Bland yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en skål.

Bland sammen
5

Bland couscous med grønnsaker når de er ferdigbakt. 

Tilsett persille og en klype pepper og bland godt. 

Skjær kylling i skiver.

Server
6

Anrett grønnsakscouscous på tallerkener. Legg kyllingen over.

Topp med en klatt hvitløksdressing.